Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krach cestovky Thomas Cook zničil sen maminky s rakovinou: Chtěla vzít dcerku do Disneylandu

Máma s rakovinou si přála naposledy vidět Disneyland, výlet překazil krach společnosti Thomas Cook: Lidé jí její sen pomohli splnit!
Máma s rakovinou si přála naposledy vidět Disneyland, výlet překazil krach společnosti Thomas Cook: Lidé jí její sen pomohli splnit!  (Autor: Just Giving, archiv Blesku)
Autor: rc - 
25. září 2019
20:41

Na poslední cestu do Disneylandu chtěla vzít svou dcerku Charlotte Cooperová. Čtyřiadvacetiletá máma má čtvrté stádium rakoviny a její stav se zhoršuje. Nemůže chodit a stát delší dobu. Její sen vzít svou pětiletou holčičku do království pohádek se však rozpadl ve chvíli, kdy cestovní kancelář Thomas Cook oznámila konec. Lidem se vážně nemocné maminky zželelo a rozhodli se, že jí pomohou její sen splnit.

Charlotte Cooperová pocházející z města Medway ležícím v anglickém hrabství Kent trpí rakovinou kůže. Její stav se pomalu zhoršuje a mamince pětileté holčičky Delilahy nezbývá moc času. Čtyřiadvacetiletá Charlotte se už neudrží dlouho na nohou a musí k pohybu používat kolečkové křeslo. Předtím, než bude zcela odkázána na pomoc druhých, chtěla si splnit poslední přání. Vzít svou dcerku na výlet do Disneylandu v Paříži.

Výlet už byl naplánován, ovšem plán se rozpadl jako domeček z karet ve chvíli, kdy jedna z největších a nejstarších cestovních kanceláří Thomas Cook oznámila bankrot. Nešťastná Charlotte si myslela, že už se do Paříže nedostane, ovšem její strýc pak přišel s nápadem veřejné sbírky. „Charlottin strýc Tom Gardner založil stránku na JustGiving a zveřejnil ji na Facebooku ve skupině Medway Together,“ uvedla její máma Elizabeth Farrel pro britský deník Daily Mirror. Všichni z města Medway, kteří Charlotte znali, nedopustili, aby se její sen zhroutil a začali posílat peníze.

„Dostali jsme hodně podpory od rodiny a přátel, ale také hodně lidí z města se zúčastnilo. Dokázali vybrat víc jak tisíc liber (29 tisíc Kč), jsme tak vděční,“ řekla Elizabeth s tím, že Charlotte vše zařídila tak, aby to byl pro Delilah nezapomenutelný výlet. „Utratila hodně na zvláštní věci, jako je přístup s kolečkovým křeslem a princeznovská párty pro Delilah, aby byl výlet tak speciální, jak jen je možné,“ uvedla Elizabeth s tím, že pro malou Delilah je výlet překvapením. „Vůbec o tom neví a Charlotte jí to řekne, až ve vlaku,“ dodala Elizabeth.

Český ekonom v šoku z krachu cestovky Thomas Cook. Manažeři si vypláceli tučné odměny

kralovna-vsech-mori ( 25. září 2019 21:48 )

To odporný tlusý prase má rakovinu?

Zobrazit celou diskusi