Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muži vyrostl na hlavě 10centimetrový ďáblův roh! Ohyzdnost mu zkracoval holič

Autor: shp - 
18. září 2019
11:53

Indický farmář Šijam Lal Jadav (74) z vesničky Rahli neměl v posledních pěti letech snadný život. Po úrazu se mu na hlavě vytvořila boulička, která se pak začala nekontrolovatelně zvětšovat. Nakonec mu na hlavě vyrostl 10centimetrový roh a děti se ho začaly bát. Muž naštěstí podstoupil operaci.

Farmář se do hlavy udeřil v roce 2014. V oblasti rány se mu nejdřív udělala boule. Nevěnoval jí však pozornost. Když útvar začal růst, nechal si ho uříznout u místního holiče. Jenže pak se boule objevila znovu a nakonec narostla až do děsivé délky deseti centimetrů. Na klobouky a čepice mohl Šijam zapomenout.

Bouli mu nejdřív řezal holič

Přibližně před pěti lety se pacient udeřil do hlavy, po čemž mu začala na hlavě růst boule. Nejdříve to ignoroval, protože mu to nezpůsobovalo žádné problémy. Také si ji nechal uříznout holičem. Ale když boule začala růst a tvrdla, dorazil do nemocnice v Sagaru,“ řekl podle Daily Mailu chirurg Višal Gajbhidže.

Protože je roh tvořen keratinem (látka, která je ve vlasech a nehtech – pozn. red.), může být obvykle odstraněn sterilní břitvou. Nicméně musí být pokožka pod ním stále ošetřena,“ dodal lékař. Farmář strávil v nemocnici 10 dní na předoperačním a později na lůžkovém oddělení, kde se zotavoval ze zákroku. Čekal také na výsledky biopsie.

Rána se již zahojila

Rozbor tkáně odhalil, že je roh neškodný. „Léčby se různí, ale mohou obsahovat chirurgické zákroky, radioterapie a chemoterapie,“ vysvětlil Gajbhidže a dodal: „Neprodleně po odstranění byla na místo transplantována kůže. Rána se nyní plně zahojila.“ Snad tedy bude mít farmář konečně pokoj od zdravotních problémů a bude vypadat jako normální chlapík.

Pozor, galerie obsahuje realistické fotografie z operace!!!

Eva4321 ( 18. září 2019 15:58 )

To je normální upižlaný parůžek Měl by si to vyžíkat s manželkou 🤔

AliAlice ( 18. září 2019 12:42 )

V Indii není o různý zrůdnosti nouze !!

Zobrazit celou diskusi