Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dvě zdravotní sestry a lékařku obvinili ze zmrzačení Adámka: 13 minut krvácel na chodbě

Aktualizováno -
5. září 2019
13:23
Autor: ČTK, yks - 
5. září 2019
11:13

Policie zahájila trestní stíhání tří fyzických a jedné právnické osoby v případu chlapce, který v roce 2017 podstoupil v pardubické nemocnici operaci mandlí a po následných komplikacích upadl do takzvaného bdělého kómatu. 

Nekonečných 13 minut strávil malý Adámek, krvácející po operaci krčních a nosních mandlí bez pomoci, zatímco zdravotníci z pardubické nemocnice prostě jen chodili kolem anebo bezradně lomili rukama. Skončil v bdělém kómatu a doživotně postižený. Všechno ale zachytil záznam kamer.

Zatímco rodiče bojují o to, aby dostali odpověď na otázku, proč k tomu všemu vlastně muselo dojít, do případu doživotně postiženého dítěte údajně již vstoupila i policie. Uvedla to Česká televize, policie informaci nepotvrdila.

Mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková ČTK řekla, že královéhradecká policie se případem začala zabývat po domluvě s pardubickými kolegy, aby se vyloučilo "možné podezření z podjatosti". Podle informací ČTK chlapcův otec pracoval u policie v Pardubickém kraji, to ale Ježková nepotvrdila.

Podle České televize jsou obviněné dvě zdravotní sestry a lékařka, která už ale v nemocnici nepracuje.

Rodina podala na nemocnici několik žalob, domáhá se 22 milionů korun. Nedávno nabídla nemocnice rodině šest milionů jako zálohu na péči. Celkovou výši odškodnění nemocnice vyčíslila na 15,5 milionu. Kromě toho by rodina měla neomezené čerpání nákladů na péči.

Video  Neuvěřitelné záběry lékařky z Pardubic: Adámka (10) nechala krvácet a šla dál! Upadl do kómatu a má poškozený mozek!  - Jitka Pecharová, Blesk
Video se připravuje ...

Česká televize uvedla před několika měsíci dokument z cyklu Infiltrace, který na záznamech kamery ukázal tehdejší zmatky při záchraně krvácejícího chlapce na chodbě ambulance ORL.

Po odvysílání dokumentu rezignoval náměstek léčebné péče pardubické nemocnice Roman Michálek, který daný den sloužil jako lékař ORL. Jeho postavení mimo službu doporučil nemocnici hejtman Martin Netolický.

 

jasnovidec01 ( 6. září 2019 09:03 )

Podle České televize jsou obviněné dvě zdravotní sestry a lékařka, která už ale v nemocnici nepracuje. šly pr.znit děti někam jinam ???no hurá

bleskplesk ( 6. září 2019 08:25 )

Doktorkou už bude navždy, jelikož absolvovala lékařskou fakultu. Jiná věc je, jestli bude vykonávat lékařskou profesi?

sacred10 ( 6. září 2019 08:03 )

Měl jsem po celý svůj život několikrát na kahánku,abych přežil.Doktoři mi vždy pomohli,nemohu na ně dát dopustit.Ale jako všude v každé firmě se najde i flákač a člověk,který s prominutím na svoji práci s.re!V tomto případě by tohle stvoření už nikdy nemělo být doktorem!

bleskplesk ( 5. září 2019 23:19 )

Ty máš hlavně smysl pro závist. Možná by jsi byl konečně spokojený, kdyby byly nízké platy ve zdravotnictví? Ubozaku! 😂

snehuIak ( 5. září 2019 22:05 )

Něco na tom bude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání