Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Inspekce skřípla věhlasného truhláře celebrit: Zakázali mu smeták!

Autor: ital - 
17. června 2019
20:41

Úspěšnému londýnskému truhláři Michaelu Northcroftovi, jehož zákazníky jsou světově významné osobnosti, odzvonilo. Nebo spíše jeho smetákům, které ve své firmě používá pro úklid po práci. Podle inspekce totiž jejich používání výrazným způsobem škodí zdraví, protože se jimi příliš víří prach. Místo toho mu přikázali, aby si pořídil průmyslový vysavač za téměř 60 tisíc korun.

Vzdorovitý Michael (63), který používá smetáky již čtyři desítky let bez jakýchkoliv problémů, se brání: „Jsou to blbosti. Moje odpověď zdravotním a bezpečnostním činitelům je: Sorry, to já neudělám! Smetáky zůstanou! Spravuji fabriky již přes 40 let a nikdy jsem se nedostal do křížku s takovou směšností.“

„Nejde ale o něco, kde bych si mohl vybrat, jestli to udělám, nebo ne. Řekli mi, že musím zakázat zametání a do konkrétního data jim potvrdit, že jsem vyhověl jejich požadavkům. Pokud budu tyhle chlápky ignorovat, bude to velmi tíživé – ale jsem připravený bojovat. Jsem rozhodnutý vzít svůj smeták a jít znovu do práce.“

Proslulý truhlář, mezi jehož zákazníky patří např. premiérka Spojeného království Theresa Mayová, zpěvačka Adele nebo brazilská fotbalová legenda Ronaldo, byl naprosto šokovaný, když mu inspektoři uložili zákaz poté, co prošmejdili jeho továrnu ve východním londýnském okrsku Leyton. Poukázali na to, že zametáním pilin jeho dělníci hazardují se zdravím, neboť vdechují prach poletující ve vzduchu.

Přísně psaný dopis mu udělil zákaz zametání. Svůj souhlas musí Michael inspekci potvrdit do týdne. V dopise byl rovněž obrázek »nebezpečného« smetáku. Za dvouhodinovou inspekci jeho firmy musel dokonce ještě zaplatit v přepočtu 4,5 tisíce korun. Pokud zdravotní a bezpečnostní inspekci neodpoví včas, bude se mu každou hodinu načítat pokuta. Michael tvrdí, že největší problém je v tom, že inspekce neví, jak se smeták používá.

„Na svém webu mají nesmyslné video, na němž někdo zametá masivní kupu pilin obrovským smetákem s tvrdými štětinami. Štětiny jsou příliš dlouhé a zvedají smeták ze země, čímž víří prach. Každý se selským rozumem ví, že smeták musí při zametání držet na podlaze. Použijte krásně krátký s jemnými štětinami, jako je ten můj,“ vyjádřil se Michael k nesmyslnému nařízení. „Používání komerčních vysavačů znamená, že všude povedou elektrické kabely bez pochyby způsobující mnohem větší riziko než můj starý smeták. Tohle poněkud prohnilé jednání nutí firmy, aby se přesunuly s výrobou do zahraničí,“ uzavřel nespokojený truhlář.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi