Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotbalista Denis (†14) zemřel při zápasu: Lékaři tvrdili, že je zdravý, pláče zoufalý otec

Denis (†14) zemřel během fotbalového zápasu.
Denis (†14) zemřel během fotbalového zápasu.  (Autor: archiv blesku)
Autor: DH - 
29. dubna 2019
16:47

Slovenský klub MFK Skalica nadále truchlí. Jejich svěřenec a hráč Denis zkolaboval během utkání a později v nemocnici zemřel. Co jeho skon zapříčinilo? Chlapec měl být dle všech vyšetření zdravý. Otec tvrdí, že se necítil dobře, jenže lékaři nic nepoznali.

Ještě ve čtvrtek stál na hřišti a střílel čtvrtou branku svého mužstva. Za šest minut nato bezvládně ležel na trávníku. Denis (†14) i přes veškerou snahu maminky i lékařů nakonec v nemocnici zemřel.

Mladý hráč MFK Skalica měl před sebou prý velkou kariéru. Odmalička byl sebevědomý a šel si za svým cílem. Hraní fotbalu miloval. Navíc se zdál být ve výborné kondici. Otec mladého hráče ale pro server Nový Čas prozradil, že se jeho syn v zimě začal cítit špatně.

„Říkal, že se mu zatmívá před očima,“ řekl otec slovenskému Novému Času. „I proto byl ale na vyšetření v Bratislavě. Vůbec nic mu nenašli. Řekli nám, že je úplně zdravý,“ podotkl nechápavě otec. Jeho milovaný syn, k němuž měl velice blízko, prý dokonce ani nebyl nikdy vážně nemocný. V rámci vyšetření absolvoval zátěžové testy, byl i na kardiologii. Vše bylo dobré.

Co přesně stálo za smrtí mladého chlapce, zjistí až pitva. Zpráva o jeho smrti se rychle rozšířila a na hřištích po celém Slovensku se držela minuta ticha. 

Ještě ve čtvrtek byl Denis (†14) s rodinou na obědě. Věštil u něj, že jeho tým vyhraje o 4 branky. Během zápasu pak sám čtvrtý gól vstřelil. Talentovaný mladý hráč klubu MFK Skalica ale šest minut poté zničehonic upadl na zem. 

„Najednou můj synek spadl a zůstal ležet na trávníku. Okamžitě k němu přiběhli hráči, trenér i já,“ popsala slovenskému deníku Nový Čas matka dítěte. „Syn nedýchal, tak jsem okamžitě začala s oživováním a podařilo se mi ho přivést k vědomí,“ popsala okamžiky, které odstartovaly tragédii, Denisova matka.

Zobrazit celou diskusi