Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Base jumper skočil z 55 metrů, a neotevřel se mu padák. Měl štěstí, vyvázl „jen“ se zlomenou páteří

Autor: ital - 
16. února 2019
21:27

Hrůzostrašný moment zažil base jumper, který skákal z 55 metrů vysokého útesu poblíž britského města Dover v hrabství Kent. Jeho kolegové jej natáčeli z protější strany. Po chvíli, kdy se s nimi na dálku domlouval, se muž vrhl ze skály dolů na kamennou pláž. Jeho padák se mu však otevřel až na poslední chvíli, což jej naštěstí zachránilo před smrtí.

Base jumping je skutečně extrémně nebezpečná zábava. O tom se přesvědčil i nadšenec do adrenalinových sportů. Poblíž města Dover ve Velké Británii se rozhodl skočit z 55metrového útesu na kamennou pláž. Na videu, které natočili jeho kolegové, je vidět, že se mu však neotevřel padák a muž se tak řítil vstříc své smrti.

Jako zázrakem se mu padák otevřel na poslední chvíli, což již ovšem video nezachytilo. Podle informací si muže všimla pobřežní stráž, jak se svíjí v bolestech. Ihned jej převezli do nemocnice King's College Hospital v Londýně, kde mu provedli kompletní CT vyšetření. Po něm se zjistilo, že má zlomenou pánev a čtyři hrudní obratle. Jeho zotavení bude trvat 3 měsíce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi