Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bloggerka (21) vážila pouhých 28,5 kg! Vyhrát nad anorexii jí pomohly čokoládové bonbony

Autor: rc, mav - 
16. února 2019
22:14

Annie Windleyová (21) byla vášnivá sportovkyně a úspěšná studentka. Nebyla však spokojená se svou postavou, a tak hubla a hubla. Nakonec vážila pouhých 28,5 kg! Překonat anorexii jí podle jejích slov pomohly čokoládové bonbony.

Annie Windleyová, pocházející z anglického Ashoveru, v patnácti letech navštěvovala školu v Bathu. Byla úspěšnou studentkou, která se věnovala mnoha sportům. Ve škole ji však ostatní dívky šikanovaly kvůli její váze. A tak začala hubnout. „Byla jsem velmi aktivní, dělala jsem atletiku, pozemní hokej, tenis a netball, naprosto jsem to milovala,“ řekla pro The Sun.

Jejího velkého úbytku váhy si nakonec všimli ve škole a Annie musela opustit sportovní týmy. Annie však nadále hubla. Jakmile shodila pár kilo, spolužáci ji začali brát do kolektivu. Dokonce ji chválili, že zhubla. U Annie se však rozvinula anorexie, která jí nakonec  v roce 2012 byla i diagnostikována.

„Odmítala jsem jídlo. Když přede mě položili lasagne, začala jsem se třást, klít a začala jsem být rozrušená. Nemohla jsem být ani ve stejné místnosti jako jídlo,“ uvedla.

Annie zhubla natolik, že jí všude po těle čouhaly kosti. V jednu chvíli vážila pouhých 28,5 kilogramu - to při výšce 165 cm. Pětkrát musela být hospitalizována v nemocnici. „Bylo mi dokonce řečeno, že mi hrozí infarkt, protože jsem byla tak hubená. Stěží jsem mohla vstát, aniž bych dostala závrať. Když se podívám na obrázky, které jsem tehdy pořídila, jsem zděšená, chtěla jsem být však každý den hubenější a hubenější,“ uvedla.

Pohledná blondýnka se nakonec se svou nemocí dokázala poprat. V rekonvalescenci jí pomohly čokoládové bonbony! Čokoláda byla to jediné, co Annie dokázala pozřít, a dodávala jí dostatek síly. Nejdřív po malých dávkách jedla bonbony a postupem času začala jíst i normální jídlo.

„Zní to šíleně, ale pomocí těch malých kousků čokolády jsem začala pomalu nabírat váhu a jednoho dne jsem zjistila, že jídlo není tak děsivé, jak jsem si namlouvala,“ řekla Annie. „Po letech neustávajícího děsu, hospitalizací, bolesti a zážitků blízkých smrti jsem konečně probudila svého vnitřního válečníka a tu bitvu vyhrála. Za čtyři měsíce jsem dokázala nabrat 19 kilo.“

Po pěti letech boje s anorexii má normální váhu. Svůj příběh a boj s „Anou“, jak říká svému vnitřnímu démonu anorexii, sdílí se svými příznivci, kterých má na instagramu více než 12 tisíc. Ostatně zveřejňovat každý den všechny dobroty, od vegetariánských sendvičů přes pořádné steaky k nezbytným dezertům, brala jako součást terapie.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi