Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sexy hvězda Instagramu odmítla operaci páteře: Bez ní může zemřít!

Autor: shp - 
8. listopadu 2018
09:59

Je mladá a krásná, zdravá však nikoliv. Blonďatá hvězda Instagramu Hayley Wakefield (25) ze Scottsdale v Arizoně trpí skoliózou. Přesto a zároveň i proto často cvičí, což její fanoušci, kterých má na sociální síti 85 tisíc, moc dobře vědí. Lékaři chtěli sexy sportovkyni už od dětství operovat, jelikož jí bez chirurgického zákroku hrozí smrt. Ona však odmítla!

Skoliózu Hayley diagnostikovali, když jí bylo teprve devět let. Lékaři nabádali dívku a její rodiče, aby podstoupila operaci. Páteř se jí totiž vychylovala o 95 stupňů. Doktoři se proto obávali, že nakonec zasáhne její srdce, což povede ke smrti pacientky. K překvapení zdravotníků rodina Hayley odmítla.

Když mi diagnostikovali skoliózu, řekli lékaři mé rodině, že pokud nepostoupím operaci, moje páteř může zasáhnout srdce a já mohu zemřít,“ vzpomínala Hayley pro Daily Mail. O nemoci si proto chtěli zjistit co nejvíc. „Brzy jsme zjistili, že nikdo nikdy na skoliózu nezemřel,“ dodala.

Bohužel v tradiční medicíně nejsou učeni jiným způsobům v léčení, takže spousta odborníků věří, že operace je jedinou možnou cestou,“ pokračuje Hayley. Ona sama zvolila jinou metodu cvičení a posilování svalstva. Během let se jí povedlo něco úctyhodného.

Pevnou pílí a pravidelným cvičením se jí podařilo snížit vychýlení páteře z 95 na 75 až 80 stupňů. A to je velký úspěch. „Mým ultimátním cílem je vypadat a cítit se nejzdravěji, jak to jde, a pomáhat ostatním docílit toho samého,“ uzavřela blondýna, která doufá, že svým životním příběhem bude inspirací.

dzentlman ( 8. listopadu 2018 10:23 )

Ta je teda dobře mrd.lá. To je brutální skolioza.

Zobrazit celou diskusi