Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Emilka (†3) poslala dědovi pusu na rozloučenou, vypadla z okna ve 4. patře a zemřela

Tříletá Emilka chtěla poslat pusu dědovi na rozloučenou a vypadla z okna ve 4. patře. Po pádu zemřela.
Tříletá Emilka chtěla poslat pusu dědovi na rozloučenou a vypadla z okna ve 4. patře. Po pádu zemřela.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
31. července 2018
08:14

Neskutečné neštěstí, které způsobila dětská láska. Stačila chvilka nepozornosti a mamince Mirce ze slovenské Krupiny se zhroutil svět. Její tříletá dcerka Emily chtěla při odchodu prarodičů z návštěvy ještě poslat dědovi Pavlovi pusu. Vypadla však z okna ve 4. poschodí a utrpěla fatální zranění, kterým podlehla v nemocnici.

Malá Emilka milovala maminku Mirku i prarodiče, se kterými ráda trávila čas. Tak to bylo i v osudnou neděli. Děvčátko při odchodu babičky a dědečka vylezlo na stoličku a chtělo jim zamávat a poslat pusu na rozloučenou.

Slyšela jsem, že maličká chtěla dědovi na dálku poslat pusu. Křičela Pali, pusu! Ještě pusu! Loučila se s ním, měla ho velmi ráda,“ říká se slzami v očích sousedka Mária, která bydlí v bytě nad Miroslavou. Ta nyní prožívá nejhorší chvíle svého života.

Stačila chvilka nepozornosti a i přesto, že byla v kuchyni i máma, děťátko z ní vypadlo. „Vážně zraněné dítě převezl vrtulník záchranné služby do Dětské fakultní nemocnice,“ řekla banskobystrická krajská policejní mluvčí Petra Kováčiková Novému Času.

Podle přednosty Kliniky pediatrické anestézie a intenzivní medicíny Olivera Petříka i přes snahu o resuscitaci malá pacientka zemřela. „Měla mnohočetné poranění mozku a lebky,“ dodal. Podle sousedky malá Emilka na dědečkovi doslova visela.

Všude ji bral buď on, nebo její maminka Mirka. Bylo to velmi zlaté děvčátko. Kdyby spadla na trávu a ne na dlažbu. V noci jsme ani oko nezamhouřili. Celý panelák kvůli ní a potom jsme se dozvěděli, že zemřela. Hrozná tragédie,“ dodává paní Mária.

I podle další sousedky byla Emilka krásné děťátko a zejména dědeček ji měl velmi rád. „S maminkou chodily všude za ručičky. Nedávno začal chodit do školky. Škoda takového krásného děťátka,“ řekla Júlia. Tragickou událost již vyšetřuje policie ve Zvoleně.

hasickajana ( 31. července 2018 17:26 )

koukám, že někteří chytří v životě neslyšeli o ilustrační fotografii... Ne asi, je to aktuální fotka těsně před neštěstím. A dítě vypadlo jen proto, že rodiče nestačili včas odložit foťák...

vosavopruz ( 31. července 2018 16:22 )

by se nestačil otevřít,je to tragédie,beze srandy

antitupec ( 31. července 2018 12:47 )

Proč se pokaždé najde nějaký bezcitný dement? Anonymně to jsi borec. Věř tomu, že karma si tě najde...

vosavopruz ( 31. července 2018 12:12 )

už se o ní v nebi stará Václav Havel

Nuni27 ( 31. července 2018 12:04 )

 Sores Muzu poprosit - co mate za system na oknech? Mam malou,neposednou holcicku a resim, jak bezpecne vyresit okna (bydlime v sestem patre). Zatim mam uzamykatelne kliky. Diky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání