Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šarlatán Ian Sulla (58) alias Jan Šula: Vědkyni s rakovinou Neošulil!

Autor: Kristýna Beránková - 
11. července 2018
05:20

Do šokujících rozměrů roste kauza doktora Iana Sully (58) alias Jana Šuly. Šarlatán s titulem MUDr. několik let inkasuje sta tisíce od nevyléčitelně nemocných. Bohatne na zoufalství… Když se pokusil „ošulit“ veterinářku bojující s rakovinou, narazil.

Vážná nemoc patří mezi nejhorší trápení, která mohou člověka postihnout. MUDr. Jan Šula zneužívá lidské bolesti a strachu. Jeho „oběti“ rozhodně nelze jen tak odsoudit, že měly být opatrnější. Jde často o velmi vzdělané lidi, kteří však jsou v mezní životní situaci. Dokazuje to i příklad ženy ze Slovenska (jméno redakce zná). Když zjistila, že se jí vrátilo onkologické onemocnění, poslal jí jeden z jejích známých odkaz na video s doktorem Šulou a hercem Jaroslavem Duškem (57). „Líbilo se mi, jak doktor Šula mluvil o nemocech a uzdravování, a zdálo se mi, že to, co říká, dává smysl,“ popisuje veterinární lékařka, která se profesionálně věnuje vědě a výzkumu. Když „zázračný“ lékař dorazil do Bratislavy, domluvila si s ním schůzku.

Jan Šula jí sliboval vyléčení, první testy měly stát 1500 eur, tedy téměř čtyřicet tisíc korun. Jeho chování ji však zarazilo. „Nabral mi krev a položil stříkačku jen tak na okenní parapet. To mi připadalo nepochopitelné. Říkala jsem, že se tam maximálně srazí. Nabízel mi testy, když jsem mu říkala, že už mám všechny myslitelné testy z Rakouska, říkal, že udělá další,“ vzpomíná pacientka. Ještě v ten den, kdy měla schůzku, jí přišla faktura na 1500 eur.

Šarlatán však měl tentokrát smůlu. Vědkyně totiž doktora Šulu požádala, aby napsal konkrétní laboratoře, které testy provádějí. Lékařova odpověď ji šokovala. „Škoda, že jste to neřekla hned, to jsme si mohli ušetřit čas. Pokud Vás zajímá více metodika než proces obnovení fyziologické regulace, tak bych asi nejdříve začal u psychologa, aby vám porovnal hodnoty, které jsou v životě podstatné,“ napsal Jan Šula ženě, která pouze chtěla vědět, kde a jak se připravují injekce, za které měla zaplatit téměř čtyřicet tisíc korun. „Váš fokus není na to se stabilizovat, ale neustále akcentovat rozum, takže moje slovo o harmonizaci řízení osy HPA HGA v kontextu Vašeho základního onemocnění tedy vyšla naprázdno,“ pokračoval doktor Šula nesmyslnou pseudovědeckou hantýrkou. Všechno je prý příliš složité, než aby to žena s doktorátem z veterinární medicíny a vědeckým titulem pochopila. Tím komunikace skončila. Přesto ženě přišla faktura na 150 eur, tedy téměř čtyři tisíce, za „konzultaci“.

Video: Lékařka Helena Neumannová z Nemocnice Na Bulovce o dětské gynekologii.

dandova ( 11. července 2018 12:43 )

Tak to jsem před lety dopadla dobře, byla jsem tam s bolestí ruky, vyšetření a návštěvy mě přišly na "pouhých" 12.000,- Kč. Utnula jsem to hned po první platbě v hotovosti. On měl totiž kdysi dobrou pověst.

pidimidi ( 11. července 2018 09:51 )

zrovna tenhle troufalec mě opravdu šokoval, vystupoval v tv, se seriózními lidmi, v seriózních pořadech, a člověk neměl důvod si myslet, že je to ještě větší zoufalec než Aktip. Z tohohle pána a jeho jednání jsem skutečně v šoku...jak si mohl brát od smrtelně nemocných lidí tolik peněz???!!!A kdyby se mu nic nenašlo - zdanil skutečně všechny ty statisíce? Přinejmenším za daňový únik by mohl chvíli pobýt za mřížemi mezi svými a ne ve společnosti...

havran2 ( 11. července 2018 08:49 )

Takové by měli zavřít na doživotí ! ! !

mechitz ( 11. července 2018 08:03 )

Tuhle sv.ni nenažranou a podlou, vykostit je málo.

Zobrazit celou diskusi