Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nitroděložní tělísko ji málem zabilo. Mladá matka (25) už nemůže mít děti

Autor: lm - 
9. dubna 2018
20:43

Už nemůže mít děti a málem přišla i o život. Mladá Australanka Shannon Hubbard (25) teď varuje ostatní ženy, aby si daly dobrý pozor na nitroděložní tělíska a nedopadly jako ona.

Shannon Hubbard z australského Sunshine Coast se pro nitroděložní tělísko rozhodla po porodu třetího dítěte. Osm týdnů po narození syna Harrisona navštívila svého praktického lékaře, který jí tělísko zavedl. Netrvalo dlouho a mladé matce bylo jasné, že je něco špatně.

Lékař ji varoval, že může lehce krvácet, z Shannon ale tekla krev proudem. Žena se sotva dostala do nemocnice a lékaři při následné operaci zjistili, že má na děloze čtyřcentimetrovou ránu. Život jí sice zachránili, mladá matka už ale nemůže mít děti. "Děloha mi zůstala, ale řekli mi, že by to pro mě mohlo být obrovské riziko. Je totiž velmi pravděpodobné, že by se mi děloha roztrhla," popisuje.

"Jsem úplně na dně a vůbec nevím, jak se s tím vyrovnám. Je mi teprve 25 let a mám celý život před sebou a přišla jsem o něj. Pořád přemýšlím nad tím, jak mě tohle malé rozhodnutí málem stálo život," říká Shannon, která chce svým příběhem varovat ostatní ženy, aby si daly pozor.

Shannon má totiž zakloněnou dělohu, u které existuje větší riziko komplikací při zavádění nitroděložního tělíska. Lékař ji ale prý vůbec nevaroval. "Nechci říkat, abyste si nikdy nepořizovaly Mirenu. Jen cítím, že kdybych věděla o rizicích pro ženy s abnormální dělohou, tak bych si o tom promluvila s lékařem," vysvětluje.

Zobrazit celou diskusi