Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dvojčatům s psychickou poruchou nepomohla ani operace: Společně spáchala sebevraždu!

Autor: ljš - 
4. dubna 2018
18:54

Příběh dvojčat Amandy a Sary Eldritchových (33) sledoval svět od roku 2015, kdy podstoupily operaci, která je měla zbavit psychické poruchy. Léčba ale bohužel nezabrala a sestry se nakonec rozhodly svůj život společně ukončit. V pátek je našli mrtvé.

Dvojčata trpěla obsedantně kompulzivní poruchou osobnosti, která spočívala v naprosté posedlosti hygienou. V pořadu The Doctors televize CBS vyprávěly, že stráví každý den zhruba deset hodin ve sprše a obličej si drhnou peroxidem. Kousek mýdla byly schopné použít na své ruce pouze jednou, pak ho musely vyhodit. Denně také spotřebovaly pět lahviček pleťové vody.

Svou nemoc se snažily řešit všemi možnými prostředky od léků, přes hypnózu až po unikátní operaci. Při té jim byly implantovány neurostimulátory, které vysílaly do mozku výboje, které měly projevům nemoci zabránit. Z počátku se zdálo, že léčba zabrala. "Když se podívám zpátky, kdo jsem byla, zdá se mi, jako by to byl někdo jiný. Dvacet let jsem strávila v zajetí a teď si konečně beru kontrolu nad sebou zpátky," vyprávěla Amanda v pořadu.

Happyend se ale bohužel nekonal. V pátek našli ji i její sestru mrtvé v autě odstaveném na kraji silnice u města Canon City v Colaru. V těle měly střelné rány a policie je přesvědčená, že šlo o sebevraždu.

O touze skoncovat s trápením přitom podle rodiny mluvily v souvislosti s nemocí už od svých 13 let. "Pokud náš život má tahle vypadat navždycky, není důvod žít," řekly prý své matce. 

Štáb pořadu, který s dvojčaty natáčel, je z tragédie zdrcený. "Zpráva o Amandině a Sářině smrti nás šokovala a velmi zarmoutila. Naše myšlenky jsou v těchto těžkých časech s jejich rodinou," vzkázal.

Neonakon ( 7. dubna 2018 12:59 )

Na spoustu psychických potíží taky pomáhá Inositol. I na OCD a bez vedlejších účinků!

Neonakon ( 5. dubna 2018 00:39 )

Na deprese a OCD pomáhá psilocybin z lysohlávek testuje se to v národním ústavu pro duševní zdraví. Vygooglite si to. Každopádně to že si sami dáte lysohlávky není léčba.

Zobrazit celou diskusi