„Mohu potvrdit, že jsme vyjížděli k nahlášenému případu sebevraždy muže, ročník 1978. Na místě jsme nezjistili žádné podezřelé okolnosti. Nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o cokoliv jiného než sebevraždu,“ řekl v pondělí Blesku mluvčí pražské policie Jan Daněk. Na dotaz, jestli policie v osudný čtvrtek 8. února našla na místě tragédie dopis na rozloučenou, reagoval slovy: „Takové informace nemám!“

Jak se nám také podařilo zjistit, na příkaz policie proběhla pitva hercova těla. Ta jasně potvrdila, že Laštovka zemřel bez cizího zavinění.

Soused promluvil

Na sociální síti se v minulých hodinách objevilo vyjádření Laštovkova souseda Tomáše z pražského Žižkova. Vyčítá si v něm, že nemohl Jirkovi pomoci: „Byl jsem od něj dvacet metrů. Ach jo!“

Dále ve svých slovech naznačil, že se v Laštovkově životě dělo něco zásadního. „On se snažil být hrdina a vytvářet dojem, že všechno dá a zvládne! Bylo to dojemné už nejmíň poslední rok zpátky. Jsem idiot, že jsem to víc nesledoval,“ dodal Tomáš.

Rozváděl se?

„S manželkou měli dlouhodobé problémy a několik let spolu nežili,“ popsala už v neděli Blesku paní z domu na pražských Vinohradech, v němž nyní žije pouze hercova žena, režisérka Adéla Stodolová Laštovková (39, na snímku). Stál snad za sebevraždou možný rozvod, který se Laštovkovi nepodařilo odvrátit?

VIDEO: Sebevražda herce z Ordinace Laštovky (†39): Před smrtí se drsně rozhádal s kamarádem!

Video
Video se připravuje ...

Sebevražda herce z Ordinace Laštovky (†39): Před smrtí se drsně rozhádal s kamarádem! Blesk TV

Fotogalerie
9 fotografií