Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ellie (†18) oslavila Vánoce a pár dní na to byla mrtvá: O zákeřné nemoci ani netušila

4. ledna 2018
18:59

Teprve osmnáctiletá dívka podlehla zákeřné nemoci, o které vůbec neměla zdání. Britka Ellie Walsh ještě bezstarostně oslavila Štědrý den, tři dny nato se jí ale udělalo špatně a před koncem roku zemřela.

Ellie (†18) z anglického hrabství Lincolnshire trpěla několik let bolestmi břicha, lékaři ale nic nezjistili. „K doktorům jsme chodili od roku 2014, kdy hodně zhubla a trápily ji bolesti na jedné straně břicha, ale vždycky to nějak přešlo a předepsali jí jen paracetamol (lék proti bolesti – pozn. red.),“ popsala maminka Emma (37).

Lékaři nakonec studentku poslali na vyšetření teprve před několika týdny a ukázalo se, že má v břiše nádor. Ellie ještě oslavila Štědrý večer s rodinou a přáteli, tři dny nato se jí ale velmi přitížilo a musela na operaci.

Během operace ale nastaly komplikace a lékařům se dívku přes veškerou snahu nepodařilo zachránit. „Než tam šla, řekla jsem jí, že ji miluju a později se uvidíme. Když mi to pak řekli, zůstala jsem v šoku a celý svět se začal točit kolem mě. Bylo vidět, že byli sami rozrušení, ale udělali opravdu vše, co mohli,“ uvedla zdrcená maminka.

Emma se dozvěděla více o nemoci až po tragédii. Lékaři jí řekli, že nádor v břiše její dcery byl nejspíš zhoubný, a i kdyby se operace povedla, Ellie by patrně měla jen několik měsíců života. „Byla tak milá a vtipná. Byla skvělá sestra i dcera. Měla úžasný smysl pro humor a byla velmi statečná. Bude mi neuvěřitelně chybět,“ dodala.

Video: Statečná Lenka (10) z Karviné poráží rakovinu.

janaazhar ( 4. ledna 2018 19:38 )

Nesuďte když o tom nic nevíte,žiji už tady hnedle 5 rok a co vím tak buďte rádi za České doktory tady lékaři jen se zaměří na bolest,,, neptají se kde je příčina až když pacient zemře tak jsou v šoku že by mohli udělat více.

Zobrazit celou diskusi