O své největší životní bolesti folkový zpěvák poprvé promluvil před dvanácti lety v pořadu 13. komnata. „Určitě jsem někomu ublížil a vím o tom. A trápilo mě to. Ublížil jsem svým dcerám,“ přiznal smutně a vysvětlil, že před lety opustil první ženu a dvě dcery a přestěhoval se z rodného Zlína.

Starší Markéta, které bylo dvanáct, sice žila s jeho novou rodinou v Praze, ovšem mladší Renatka byla tehdy dvouletá a zůstala s maminkou. Její vztah s tátou tím byl dost poznamenaný. „Rozvod jsem vnímal jako svoje selhání. Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Na druhou stranu to nevylučuje, že jsem svého rozhodnutí nikdy nelitoval,“ vyprávěl Wabi ve své knize Neublížit (...a neposrat se).

VIDEO: Aleš Háma na pohřbu Wabiho Daňka

„Ale vůči dětem je to vždycky blbý a toho špatného pocitu se nikdy nezbavíte,“ povzdechl. „Nezbývá vám než věřit, že to děti časem pochopí a že čas tu ránu otupí. Bylo to blbý období,“ svěřoval se rok před smrtí spoluautorovi knihy Davidu Laňkovi. V té době přitom už tři roky bojoval s rakovinou močového měchýře. Ta se mu nakonec také stala osudnou.

Fotogalerie: Poslední rozloučení s Wabim Daňkem (†70):…
147 fotografií

Ještě před svou smrtí se prý ale stihl s dcerou Renatou usmířit. „Teď už je to dobrý a já věřím, že se mi povedlo to nějak odčinit,“ řekl jen k jejich vztahu. „Co bylo otázkou rozepří, nevím. Ale z toho, co jsme si povídali, vím, že spolu měli normální vztah. Stýkali se, vídali,“ uvedl pro deník Aha! Laňka, který s autorem neoficiální trampské hymny Rosa na kolejích při spolupráci na knize vše probíral.

O tom, že Renata mu nakonec odchod od rodiny odpustila, svědčí i to, že se s ním přišla naposledy rozloučit do strašnického krematoria. Do první řady tamní velké obřadní síně usedla vdova a jejich synové, ale také obě dcery z prvního manželství se svými rodinami.

VIDEO: Hlas na pohřbu Wabiho Daňka (†70): Rozesmál veselou historkou!

Video
Video se připravuje ...

Hlas na pohřbu Wabiho Daňka (†70): Rozesmál veselou historkou! David Turek, Jan Jedlička

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Wabiho Daňka (†70), pro kterého plakal dav hvězd

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Wabiho Daňka (†70), pro kterého plakal dav hvězd David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
58 fotografií