Krutou diagnózu známé herečce lékaři oznámili v roce 2000. „Byl to velký zásah do mého života, ale uvědomila jsem si, jak je život vzácný a krátký,“ svěřila se před časem Vančurová, která dlouho nedokázala slovo rakovina ani vyslovit. Před většinou kolegů svůj sedmiletý zápas s nemocí raději tajila.

„Během té doby jsem měla okamžiky, kdy jsem opravdu nevěděla, jestli se ráno probudím. A pak mě napadlo, že to jsem přece nevěděla nikdy. Velmi mě to osvobodilo a už jsem se tím úplně přestala zabývat,“ popisovala své těžké období herečka. „Podstatné bylo vědomí, že chci bojovat, že to nevzdám,“ doplnila.

Jako by toho nebylo málo, přišla v té době navíc o velkou jistotu ve svém životě. Opustila ji totiž životní láska. S uznávaným kameramanem Janem Malířem (68), s nímž má syna Honzu, žila Marta přitom dlouhých dvacet let. Jelikož jim to ale nepřipadalo důležité, nikdy se nevzali. „Paradoxně právě rakovina mi nakonec pomohla se s tím vším vyrovnat. Musela jsem se totiž rozhodnout, jestli budu žít, nebo ne,“ dodala ke krachu partnerského vztahu s Malířem.

Ten si navíc nedávno založil novou rodinu. Dítě zplodil s dcerou Olgy Sommerové (68), režisérkou Olgou Špátovou (33), která je navíc expartnerkou zpěvačky Anety Langerové. Vančurová jistě nenesla lehce, když se letos v květnu jejímu bývalému narodila dcera Olga. Zvlášť když sama herečka už novou lásku nenašla. Díky synovi má alespoň tři vnoučata, která jí dodávají radost do života.

Oporou je jí též kolega z filmu Den pro mou lásku Vlastimil Harapes (71). „Je mi s ním veselo, dokáže věci vylehčit. Vím, že mu můžu kdykoliv zavolat a vždycky tu bude,“ vysvětlovala Marta, kterou přede dvěma lety potkaly další nepřízně osudu v podobě operace kyčle a vyhazovu z Divadla na Vinohradech. „I tak život zvládám. Jako každý normální člověk. Chodím nakupovat, jezdím tramvají, vařím a uklízím. Po té operaci už také zvládám sama řídit, prostě si umím poradit,“ svěřila se pro Aha! pro ženy herečka.

VIDEO: Aneta Langerová v roce 2016 promluvila o vztahu se Špátovou.

Video
Video se připravuje ...

Aneta Langerová si na křest pozvala přítelkyni! A poprvé přiznala vztah. Markéta Reinischova, Tomáš Sovinský

Fotogalerie
42 fotografií