Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

10 let byla úředně mrtvá: Nevěděla o tom!

"Přemýšlela jsem už i o sebevraždě," rozplakala se Gorolová
"Přemýšlela jsem už i o sebevraždě," rozplakala se Gorolová  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
4. května 2012
06:10

Do kuriózní situace se dostala Monika Gorolová (44) z Loun. Když totiž loni v prosinci při silniční kontrole na Teplicku předložila policistům své doklady, ukázalo se, že je podle centrálního registru obyvatel už téměř deset let mrtvá.

Policisté pak zjistili, že v roce 2002 zemřela ve španělské Barceloně žena, která zřejmě zneužila Gorolové nacionále, protože měla u sebe padělaný pas s jejími osobními údaji. Tamní úřady informovaly o smrti ženy Česko, kde byla na základě toho prohlášená za mrtvou. „Až při náhodné kontrole se ukázalo, že za mrtvou byla prohlášena živá osoba,“ potvrdil neobvyklý případ policejní mluvčí Daniel Vítek.

Video Monika Gorolová byla prohlášena za mrtvou - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

Zůstala bez peněz, myslela na sebevraždu

Gorolová tvrdí, že se kvůli tomu dostala do existenčních potíží. „Doklady mi vzali, nové nemám. Neustále obvolávám nějaké úřady a nikdo mi není sto pomoci,“ řekla. „Nejhorší je, že jsem zůstala bez peněz. Bez dokladů nemůžu do práce, nedostala jsem ani sociální dávky. Na nájemném už dlužím za čtyři měsíce. Hrozí mi, že skončím na ulici,“ rozplakala se. Dodala, že dokonce uvažovala o sebevraždě.

Už je zpět mezi živými

Jak ale Blesk zjistil, úřady už pro její návrat do života podnikly první kroky. „V současné době je už vše uvedeno na pravou míru. Žena je v evidencích vedena opět jako živá osoba,“ potvrdil Daniel Vítek. Jediné, co musí ještě udělat pro to, aby se její problém definitivně vyřešil, je požádat si o nové doklady. Musí pro ně ale do Prahy, kde má trvalé bydliště.

ivkanatka ( 27. května 2012 14:42 )

Evinko1111, ty musíš být vědma, jinak to nevidím ! . Co když ta paní je všechno to, čím tady častuješ lidi ?!? Tzn. niemand, ludská bestia, troska, psychopatka a v neposlednom rade aj BEZVYZNAMNA ROHOZKA ?!? Ty jí znáš, že se jí tak zastáváš ?!? Nech toho, JSI FAKT TRAPNÁ S TĚMI RÁDOBY POZITIVNÍMI KOMENTÁŘI a vyjadřuj se jen k věcem, o kterých něco víš, ano ?!? Říkáme ti to tu pořád a pořád dokola meleš ty svoje krávoviny .

venxa ( 4. května 2012 23:27 )

Kdyz uz ta cigoska byla prohlasena za mrtvou ta JI ODKRAGLUJTE!!

zelena.karkulka ( 4. května 2012 21:41 )

nediskriminuj

zelena.karkulka ( 4. května 2012 21:40 )

to bude chtít pořádný odškodnění,ne?

arcaben ( 4. května 2012 12:26 )

to je fakt,ale cikáni mají své antropologické rysy,které rozeznáš zrovna tak jako Asiata od černocha!!A Gorolová je cikánka jak z atlasu lids.ras

Zobrazit celou diskusi