Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hrdina vytáhl ženu na vozíku z plamenů!

Autor: zb - 
11. ledna 2010
06:18

V ohnivou past se proměnil pro dvě ženy a jejich psa byt v 5. patře panelového domu na plzeňském sídlišti Bolevec. Vše bylo o to dramatičtější, že jedna z žen je upoutaná na invalidní vozík a druhá je její babička, která se o postiženou vnučku stará.

Obě z hořícího pekla zachránil soused Petr Bouda (42), který se pro ně s nasazením vlastního života vrhl do plamenů. „Uslyšel jsem volání o pomoc. Vyběhnu na chodbu a vidím sousedku, jak stojí na verandě, kolem ní šlehají plameny a valí se hustý kouř,“ popsal Blesku drama Bouda.

Babičku popadl a vytáhl z hořícího bytu ven. Vzápětí se vrátil zpět a v zadní místnosti objevil dívku na invalidním vozíku. „Všude kolem ní hořelo. Vytlačil jsem ji na chodbu. Prosila mě, ať zachráním jejího pejska,“ pokračoval Bouda. Tak se opět do hořícího bytu vrátil a vynesl ven i čtyřnohého kamaráda postižené dívky. „Hrdina? To určitě nejsem. To, co jsem udělal já, by udělal každý,“ tvrdí Bouda.

Hasiči ihned po svém příjezdu evakuovali z paneláku desítku vozíčkářů. Obě ženy se nadýchaly kouře a skončily v péči lékařů.

Oheň napáchal škodu za asi půl milionu korun. Podle obyvatel domu poukázal na problematické řešení únikových cest pro postižené lidi. Ti prý nemají šanci se bez cizí pomoci dostat do bezpečí.

adam55 ( 11. ledna 2010 20:08 )

djaba ( 11. ledna 2010 19:46 )

V určité chvíle je i kameňák vtipem,,zejména je-li dobrý konec.No,ale pane c3rb3r0s ,doufám že jste také pěkný muž , aby jste se někdy dočkal pomoci.

adam55 ( 11. ledna 2010 15:34 )

To v ústavu malujou, že ses dostal k počítači? Měli by tě co nejdřív vykastrovat a ne pouštět ven.

c3rb3r0s ( 11. ledna 2010 12:11 )

Já bych to udělal jen kdyby ty ženský byly pěkný, takže bych si možná i vrz, šeredný bych nechal grilovat

adam55 ( 11. ledna 2010 08:14 )

Smekám před ním. Takoví LIDÉ bývají taky skromní, narozdíl od rádoby celebrit typu protekčního spratka Novotného, který neumí nic jiného než provokovat a urážet.

Zobrazit celou diskusi