Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dárek Míše ocenili také její spolužáci

Autor: Helena Lacinová - 
23. prosince 2008
05:00

Slepecký počítač a interaktivní tabule, které Blesk pomohl sehnat zrakově postižené Michalce Krátké (8) z Radonic na Kadaňsku, pomáhají i jejím spolužákům.

Ti poslali redakci milý dopis, v němž píší, že k nim do školy přišly Vánoce o něco dříve.

Čtěte také:
Míša Krátká: Blesk je můj Ježíšek!


Proto, aby Míša mohla zůstat se svými spolužáky ve vesnické škole v Radonicích, se rodina, škola i někteří obyvatelé snažili nasbírat peníze na pro ni nezbytné pomůcky k vyučování. Bez slepeckého počítače a interaktivní tabule by dívka, která ztrácí zrak kvůli své nemoci (marfanův syndrom), musela běžnou školu opustit a odejít do internátní speciální školy v Praze.

Na její příběh zareagoval sponzor Michal Voráček. Potřebné věci zhruba za dvě stě tisíc korun Michalce uhradil z peněz své Nadace pro obnovu a rozvoj. "Neváhal jsem ani vteřinu. Příběh mě zaujal. Handicapovaným dětem pomáhám často," řekl. Elektronické pomůcky a další věci Míša už má od minulého týdne.

Dopis žáků 2. a 3. třídy ZŠ Radonice

Chceme Vám moc poděkovat za Váš krásný dárek pro naši spolužačku Míšu a pro celou naši třídu. Díky Vám k nám přišly Vánoce o něco dříve.

Jsme jediná třída na naší škole, která má interaktivní tabuli. Máme z ní velkou radost a učíme se s ní při hodinách pracovat. Všechny nás moc baví, dokonce i paní učitelku. Zase je pro nás vyučování zajímavější a všichni se teď moc těšíme do školy.

Největší radost máme ale z toho, že naše kamarádka Míša Krátká má další pomůcku k učení, které je pro ni i tak velmi těžké. Za pomoci a trpělivosti paní učitelky překonává všechny těžkosti a může s námi prožívat školní radosti i starosti.

Za Míšu, za naši třídu i za celou ZŠ Radonice Vám ještě jednou moc DĚKUJEME a přejeme krásné svátky. Žáci 2. a 3. třídy ZŠ Radonice

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi