Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejhorší zážitek? Táta mě unesl ze školy

Autor: Jana Ulrichová - 
21. prosince 2008
05:00

První Vánoce bez dcery Kristýnky (10), kterou soud svěřil jejímu italskému otci, čekají Gabrielu Ungerovou (38) z Předonína na Litoměřicku.

Matka doufá, že jí bude moci na Štědrý den alespoň zatelefonovat. Před očima bude mít jen její obrázky. Psycholožce nakreslila svůj nejhorší zážitek: jak ji táta chtěl v roce 2007 unést ze školy.

"Poslala jsem jí přání, fotky a králíčka na magnetce. Snad jí to předají," řekla Gabriela. Její obavy jsou oprávněné. Dosud totiž téměř všechny dárky, které dceři poslala nebo přivezla, italská rodina zabavila nebo vrátila.

"Chtějí, aby na mne zapomněla," dodala. Nejvíc ji bolí, že nikdo z odpovědných nebere vážně její podezření o Kristýnčině zneužívání.

"Řekla jsem to italské psycholožce. Ta ale tvrdila, že to mám nechat být, když nemám důkazy." Na své náklady nechala vypracovat na Kristýnku čtyři psychologické posudky. Všichni znalci se v nich shodli, že Kristýnka, která sama hovořila o tom, že se k ní otec chová divně, je věrohodná. Gabriela Ungerová se ale dcery nevzdává.

Je odhodlaná o dceru bojovat dál, tentokrát před italským soudem. Ten byl měl o dalším osudu děvčátka jednat na přelomu ledna a února.

dobrotka ( 21. prosince 2008 06:48 )

Aha, omluva. Cas je az po odkliknuti prispevku

dobrotka ( 21. prosince 2008 06:46 )

Neni zadny prispevek, protoze neni clanek. Do tehle doby se teda clanek neobjevil. A proc vlastne neni u prispevku cas, kdy byl napsan?

Zobrazit celou diskusi