Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rabování na Liberecku: Přijeli krást Poláci?!

Autor: ČTK, šim - 
10. srpna 2010
07:46

Hyenismus! Lidé na Liberecku přišli často o vše. Museli opustit své domovy, firmy. Už několikátý den pracují na odklízení bahna a trosek. A jiní je okrádají! Policie zadržela při rabování už pět lidí, dva Rumuny a tři Poláky

Místo solidarity s postiženými a pomoci lidem v nouzi zlodějna. Policie v pondělí večer zadržela při rabování v Chrastavě na Liberecku dva Rumuny. Od jednoho z domů, které se vysoušejí, odnášeli rotoped.

V jedné z nejvíce postižených obcí v Raspenavě byli ve 02:25 zadrženi tři Poláci, když se údajně pokusili vloupat do opuštěné chaty. Jsou také podezřelí, že ve městě ukradli benzin ze dvou aut.

O případu informoval krajský policejní ředitel Milan Franko. Ten také řekl, že se už v noci na pondělí objevili na Frýdlantsku dva Poláci s baterkami, kteří si prý možná mapovali terén. "Máme informace že na polské straně, kterou také postihly záplavy, už jsou některé domy úplně vyrabované," poznamenal policejní ředitel. Policie proto na české straně posiluje hlídky, pomáhá armáda i desítky policistů ze sousedních krajů. Policie nasadila i termovize.

Vezmou lidé spravedlnost do svých rukou?

Také sami obyvatelé mnohem více sledují, kdo se kolem domů pohybuje. Bojí se, aby je zloději nepřipravili i o to málo, co jim zůstalo. "Zloději by si měli rabování raději rozmyslet, mohlo by se stát, že rozhořčení lidé vezmou spravedlnost do vlastních rukou, když někoho při pokusu o krádež chytí," dodal Franko.

Blesková povodeň se do severních Čech přihnala po silných lijácích, které začaly už v pátek. V oblastech Liberecka, Frýdlantska, Děčínska napáchala nejvíce škod. Předběžně byly vyčísleny na čtyři miliardy. Vláda na pondělním zasedání rozhodla o okamžité pomoci postiženým oblastem ve výši 40 milionů korun. Povodně si vyžádaly čtyři lidské životy.



zirafa ( 10. srpna 2010 19:19 )

škoda zinku, stačí zastřelit, zahrabat do sutin a vyvézt bagrem.....

hugu ( 10. srpna 2010 19:08 )

při vyklízení zničených domů ,já bych jim zajistil návrat do vlasti v Sb rakvích.

e.44 ( 10. srpna 2010 18:57 )

e.44 ( 10. srpna 2010 18:56 )

e.44 ( 10. srpna 2010 18:55 )

Zobrazit celou diskusi