Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zeman týden po propuštění z nemocnice: Už zase úřaduje v kanceláři

Aktualizováno -
10. dubna 2024
16:00
Autor: Tomáš Černík - 
10. dubna 2024
14:36

Právě před týdnem, ve středu 3. dubna, byl exprezident Miloš Zeman propuštěn z nemocnice do domácího ošetření. Od té doby však rozhodně nezahálí. Ještě před druhým kolem prezidentských voleb podpořil Petera Pellegriniho (Hlas). Během debaty s tamním premiérem Robertem Ficem (Smer) v televizi TA3 řekl, že mu drží palce. A dnes se vrátil do své dejvické kanceláře.

Z následného vítězství Pellegriniho měl podle svých slov radost. „Sledoval jsem volby až do půlnoci a jsem velmi rád, že dopadly tak, jak dopadly,“ napsal na sociálních sítích.

Do Bratislavy měl původně za Ficem zamířit také na oslavy osvobození města Rudou armádou. Výročí však připadlo na čtvrtek a Zemanovi lékaři s cestou pouhý den po propuštění nesouhlasili. „Pan prezident nikam nepojede. Měl by zatím alespoň tři dny zůstat doma,“ řekl novinářům přednosta Kliniky rehabilitace a tělovýchovného lékařství 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy (2. LF UK) a FN Motol Pavel Kolář. 

A tak Zeman s Ficem v TA3 debatoval na dálku z Lán. Na výročí osvobození slovenské metropole od fašismu však nezapomněl. „Zaslal jsem do slovenského hlavního města věnec se stuhou,“ vysvětlil.

V sobotu už ale osobně zavítal na debatu k oslavám sedmých narozenin internetové televize XTV. Luboš Xaver Veselý vedl debatu Zemana s dalším českým exprezidentem Václavem Klausem. Debatu s někdejším úhlavním rivalem si prý Zeman nechtěl nechat ujít za žádnou cenu. „Byl původně připravený jet z nemocnice na narozeniny XTV a pak se zase vrátit do Motola. Ale tenhle plán vzal za své, když ho ve středu propustili do domácího léčení. Je zlatý,“ řekla Blesku další moderátorka kanálu Alex Minářová. 

A dnes se bývalý prezident po týdnu od návratu z nemocnice vrátil i k práci ve své kanceláři. Poskytl dva rozhovory novinářům. „Navrátil jsem se do své pražské pracovny. Jsem moc rád, že v tomto milém zázemí opět mohu přijímat návštěvy a poskytovat rozhovory,“ uvedl Zeman na své facebookové stránce.

Zeman rozhodl i o svém postupu ve sporu se svým bývalým poradcem Zdeňkem Šarapatkou. O něm v minulosti řekl, že jej vyhodil pro neschopnost. Ten se však bránil. S tím, že odešel sám se rozhodl požadovat omluvu. A to i soudně. Soudy pak několikrát rozhodly v Šarapatkův prospěch. Poté, co Zeman neuspěl s odvoláním u nejvyššího soudu, oznámil, že je připraven se omluvit. Šaraptkovi prý pošle dopis. „Moji verzi potvrdilo několik členů vlády, jejich výpověď byla zanesena do spisů. S panem Šarapatkou se rozloučil i Stanislav Gross. Nicméně, respektuji rozhodnutí soudu. Požádal jsem advokáta, aby uveřejnil omluvu,“ uvedl Zeman 

Video  Tiskovka po propuštění Miloše Zemana z Motola: Exprezidenta čeká rehabilitace, je schopen chůze s chodítkem.  - Blesk - Daniel Kristl
Video se připravuje ...


6vox6 ( 11. dubna 2024 07:00 )

Pokud si to bude dělat za svoje, budu jen rád že o něm neuslyším.

roxin ( 11. dubna 2024 07:00 )

Zeman za 10 let nestál daňové poplatníky tolik jak tento soudruh agent špion a rozvědčík z hradu za 1 rok!!! 👎

6vox6 ( 11. dubna 2024 06:58 )

Proč meleš o současném prezidentovi, když je řeč o Zemanovi. On nás stál za sveho funkčního období taky majlant. Už jen jeho marodění, které si vysloužil nezřízeným způsobem života. A jelikož má jako bývalá hlava státu neustále nárok na nadstandardní péči, tak to pokračuje až do jeho skonu. Nemluvě o vykradených skladech za jeho mandátu, které mají bezesporu na svědomí jeho pohůnci, které pro jistotu omilostnil dřív, než je policie začala stíhat, o pronájmu ambuliftu, který nikdy nepoužil a mohl bych pokračovat.

roxin ( 11. dubna 2024 06:43 )

No, omlouvá tě čas a únava 😃 a žes pořádně neviděl na co odpovídáš. 😃 Nepsala jsem o platech, ale že by měl seznámit daňové poplatníky kolik ten roční pobyt na hradě stál a to bychom jako sponzoři jeho užívání života VĚDĚT MOHLI, docela by mě to zajímalo i nick nade mnou zajímá kolik stojí daňové poplatníky Zeman a ten s daňovými poplatníky už nemá nic společné, jestli úřaduje tak ze svého!

Uživatel_5556654 ( 11. dubna 2024 06:24 )

Koho to zajímá? Je víc aktivní, než když byl prezidentem a byla to jeho povinnost. Teď ať si dělá co chce bez věčných info o něm.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa