Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dobrá zpráva pro Zemana: Exprezidenta mají již brzy pustit z nemocnice! Chystá se i tiskovka

Autor: simao, ČTK - 
2. dubna 2024
14:06

Miloše Zemana, hospitalizovaného v nemocnici v pražském Motole, již tento týden ze špitálu propustí. Informovaly o tom v úterý Seznam Zprávy. Podle nich by měl být Zeman propuštěn ve středu. Na středečních 14:00 je přitom do Motola plánována tisková konference ke zdraví exprezidenta.

Exprezident Zeman je v Motole hospitalizován po operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy. Rehabilituje s pomocí chodítka, zdravotníci mu každý druhý den převazují rány, uvedla v prohlášení Fakultní nemocnice v Motole v zaslaném prohlášení, která avizovala, že se Zemanův stav nadále zlepšuje.

A zlepšil se natolik, že již ve středu patrně dojde na Zemanovo propuštění z nemocnice, jak uvedly v úterý Seznam Zprávy.

Uskuteční se i tiskovka

Podle mluvčí motolské nemocnice Pavlíny Dankové se ve středu kvůli Zemanovu zdravotnímu stavu uskuteční tiskovka, která má v tamním kinosále začít ve 14:00.

„Pan Miloš Zeman je hospitalizován po prodělané operaci, je ve stabilizovaném stavu se zlepšující se vitalitou,“ uvedla nemocnice před Velikonocemi.

Operovali ho 14. března

Zeman, který se léčí s diabetem, se operaci podrobil neplánovaně 14. března - kritické nedokrvení nohy způsobila krevní sraženina. Kvůli vzniklému otoku museli lékaři Zemanovi provést dvě tzv. fasciotomie, tedy naříznout kryty svalů. Obě dvě už mohli uzavřít. Kvůli operaci byl bývalý prezident podle lékařů několik hodin v umělém spánku a byl napojený na plicní ventilaci.

Podle přednosty Interní kliniky 2. LF UK a FN Motol Radana Keila jde o tzv. křehkého pacienta, jak lékaři označují především starší chronicky nemocné, kteří jsou více ohroženi dalšími komplikacemi.

Během hospitalizace byla Zemana navštívit i jeho manželka a někdejší první dáma Ivana Zemanová - v doprovodu někdejšího hradního protokoláře Vratislava Kruliše, dnes zaměstnance ČNB.

Video  Ivana Zemanová odchází z návštěvy manžela v Motole  - Blesk TV
Video se připravuje ...

6vox6 ( 2. dubna 2024 23:55 )

No ono se bláznům nemá odporovat. (Zemanova slova) Pro tebe je prezident, ve skutečnosti je už jen politická mrtvola. Tak si to užívej. Jen nevím, k čemu ti to je. 😃

6vox6 ( 2. dubna 2024 23:52 )

Klidně si přidej. Bude jí ještě dost.

6vox6 ( 2. dubna 2024 23:51 )

A Zeman změnil názor na Putina a Rusko před 89?

6vox6 ( 2. dubna 2024 23:50 )

JaNat, Zeman vstoupil do KSČ a pak nesouhlasil. Tedy změnil názor, převlékl kabát. Dokonce byl členem OF. Co na tom nechápeš? Je to úplně stejné. 🙂

6vox6 ( 2. dubna 2024 23:45 )

Proc bych měl přestat? Ty přestaneš? Přestanou tvoji soudruzi? Melete tady od rána do večera stále stejnou písničku a já mám prestat? To si piš, že nepřestanu 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa