Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Manželka Korčoka: Nechutné, jak z muže dělali válečného štváče. Promluvil i syn Korčoka

Video se připravuje ...
Autor: simao, lig - 
7. dubna 2024
02:52

V jejich tvářích bylo vidět zklamání podobně, jako ve tváři Ivana Korčoka. Manželka poraženého prezidentského kandidáta Soňa Korčoková připouští, že po náročné kampani a konci voleb přišla úleva, ale také zklamání. Kampaň považovala za nefér. Před slovenskými a českými novináři promluvil i Korčokův syn Marek.

„Slováci rozhodli. Rozhodli se, tak to je, je třeba je přijmout, gratulujeme panu Pellegrinimu, ale vidíme, že společnost je rozdělená,“ uvedla Soňa Korčoková, která se po porážce svého manžela první dámou Slovenska nestane.

Vyhrál Peter Pellegrini, Korčoka nakonec porazil větším rozdílem, než se původně čekalo. A sliboval, že bude prezidentem i těch, co ho nevolili. „Nebude to tak jednoduché v budoucnost spojovat lidi, když jsou tak rozdělení,“ míní však Korčoková.

„Určitě jsem zklamaná, samozřejmě jsem věřila manželovi, věřila jsem podpoře lidí. Ta odezva od lidí byla velmi velká, ale zdá se, že to nestačilo a lidé rozhodli,“ uvedla paní Soňa.

Kampaň vnímala jako nefér. „Já jsem ji též vnímala jako nefér. Já jsem se dost  vyhýbala čtení sociálních sítí, všechny ty nenávistné komentáře a od začátku, od kdy byl můj manžel vykreslován jako válečný štváč, to je dost nechutné,“ pokračovala před novináři, před které předstoupil i její syn.

„Lidé se rozhodli, žijeme v demokracii a je to dnes svátek demokracie a absolutně respektuji ten výsledek,“ uvedl Marek Korčok, syn exministra zahraničí a někdejšího slovenského velvyslance v USA.

 

Co bude dál? Kam povedou další kroky jeho otce Ivana Korčoka? „To asi si necháme na další týdny, nejdříve musíme strávit dnešek,“ uvedl syn Marek „Uvidíme, jak si to on promyslí, ale musíme mu nechat čas, abychom to všechno strávili, i rodina, i on,“ doplnila paní Soňa, která za úžasnou práci děkovala týmu Korčoka. „Potřebujeme teď trochu čas na strávení toho celého,“ zdůraznila.

Na dotaz, zda se jí ulevilo, odpověděla jednoznačně. „Teď ano, musím říct, že už ano. Kampaň skončila, víme výsledky,“ dodala Soňa Korčoková. Po sečtení 100 procent hlasů Pellegrini vyhrál se ziskem 53,12 % a 1 409 255 hlasů. Korčok si připsal 46,87 % a 1 243 709 hlasů.

14:35
7. 4. 2024
!

„Děkuji každému z vás, kdo využil svého práva jít volit, a děkuji i za vysokou volební účast. Ukázali jsme, že demokracie na Slovensku funguje a že jsme hrdý národ, který se dokáže sjednotit. A zároveň chci každého z vás ujistit, že nebudu žádnou protiváhou vládě. Budu s vládou spolupracovat všude tam, kde bude jednat ve prospěch lidí, a zakročím vždy, když jejich zájmy hájit nebude,“ vzkázal v neděli nově zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini.

A my vám, drazí čtenáři, děkujeme za sledování našeho online přenosu z průběhu 2. kola slovenských voleb. Další dění kolem voleb na Slovensku můžete dál sledovat v našem běžném zpravodajství na Blesk.cz.

13:42
7. 4. 2024

Výsledky prezidentských voleb na Slovensku proto nevěstí pro Ukrajinu nic dobrého, napsal dnes polský list Gazeta Wyborcza. Server Onet.pl připomněl, že při slovenských protivládních protestech demonstranti nazývali Pellegriniho Ficovým "podržtaškou". Nový slovenský prezident podle serveru v kampani vsadil na hlasy proruských a protizápadních voličů a stejně jako Fico odmítá vojenskou podporu Ukrajině.

13:25
7. 4. 2024

„Má-li pravdu slovenská opozice, že prezidentské volby byly referendem o vládě, tak je její výsledek - Pellegrini dostal o sto tisíc hlasů víc než vloni Směr, Hlas a SNS - zdrcující a měla by si sáhnout do svědomí. Podle mě ale šlo spíš o výběr kandidáta bližšího běžným Slovákům,“ komentoval na X politolog Lukáš Jelínek. 

Zobrazit celý online

Video  Slovenské prezidentské volby 2024: Příchod Ivana Korčoka do štábu s manželkou Soňou po boku  - Facebook - I. Korčok
Video se připravuje ...

Uživatel_5486376 ( 8. dubna 2024 19:34 )

Korčok může za vraždění Srbů takže má na rukou krev nevinných lidí on a Havel bastardi

Miloslav Podhola ( 8. dubna 2024 13:24 )

Korcčok se asi vyjádřil neurčité,takže jeho slova se dala vyložit jak se hodilo.
Jistě nebyljednoznačně pro ukončení války na UA s mírovým jednáním!

Miloslav Podhola ( 8. dubna 2024 13:23 )

Korcčok se asi vyjádřil neurčité,takže jeho slova se dala vyložit jak se hodilo.
Jistě nebyljednoznačně pro ukončení války na UA s mírovým jednáním!

e.lesanova ( 7. dubna 2024 17:31 )

Mohl by se spolčit s Drahošem, dopadli stejně.. 😁 Drahoš je schovaný u koryta pěkně v závětří Sněmovny, nic nedělá a peníze kapou 👎 Úroveň dvou slizkých panáků 👎

e.lesanova ( 7. dubna 2024 17:17 )

Korčokovci se ukázali jako pěkné špíny...jo, lézt vysoko znamená i z výšky padat...Naleštěný papá Korčok to pohnojil i projevem po volbách, hodně lidí si asi nakonec oddychlo, že se "tohle" nedostalo vítězem...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa