Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Adepti na křeslo Čaputové vystoupali do výšin: Pellegrini na hranicích Česka, Korčok na mohyle

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
31. března 2024
10:42

Do výšin vystoupali o víkendu oba prezidentští kandidáti na nového slovenského prezidenta. Zatímco vítěz 1. kola, exministr zahraničí Ivan Korčok se s podporovateli vydal na Štefánikovu mohylu, kde burcoval voliče a pochvaloval si nezapomenutelný zážitek, expremiér Peter Pellegrini se vydal pěšky pro změnu na Velkou Javořinu na pomezí Česka a Slovenska. A pozastavil se i nad aktuálními česko-slovenskými vztahy.

„Dnešek byl nezapomenutelný. Přátelé, Slovensko je naše. Patří nám všem, ateistům či věřícím, konzervativcům či liberálům, progresivcům nebo sociálním demokratům, všem občanům. Pojďme si vlastenectví vzít zpět do našich rukou,“ burcuje Ivan Korčok, někdejší slovenský velvyslanec v USA či Německu a exministr zahraničí v Matovičově a Hegerově vládě. 

Korčok je zároveň vítězem 1. kola prezidentských voleb na Slovensku. 2. a rozhodující kolo se uskuteční již v sobotu 6. dubna a hlavní otázkou je, jak se zachovají voliči třetího v pořadí, nacionalisty Štefana Harabina.

Právě při výstupu na Mohylu Milana Rastislava Štefánika na vrchu Bradlo v Myjavské pahorkatině nedaleko města Brezová pod Bradlom Korčok apeloval na národní cítění Slováků.

Jeho vyzyvatel Peter Pellegrini (Hlas-SD), vládní spojenec Roberta Fica (Směr-SD) a jeden z nejoblíbenějších politiků na Slovensku, se vydal na výšlap také - tentokrát pro změnu na hranicích Slovenska s Českem.

„Děkuji všem, kteří se mnou absolvovali dnešní výstup mezi Slovenskem a Moravou. Ať je symbolem toho, že politická bitva nikdy nesmí stoupnout nad zájmy naší vlasti,“ narážel Pellegrini na spory mezi vládami Roberta Fica a Petra Fialy (ODS), kdy Fialův kabinet přerušil a odložil na neurčito mezivládní konzultace se Slováky.

Pellegrini ve videu promluvil o tom, že „tam na druhé straně“ žijí bratři Češi a Moravané a pevně věří, že ani prezidentská kampaň nadstandardní vztahy nenaruší.

w.mojko ( 1. dubna 2024 14:10 )

👍 👍 👍 👍 👍

nadčasový MP ( 31. března 2024 18:37 )

👍 👍

apa55 ( 31. března 2024 12:59 )

Je až trápne a zároveň smiešne ako sa sa z riťolezca USA Korčoka stal vlastenec.Ktorý je zrušenie veta v EÚ malým štátom tento človek nemá chrbtovú kosť a za kariéru zapredá aj Slovensko.

Uživatel_5766095 ( 31. března 2024 11:06 )

Připomíná to slovenskou písničku Kamaráti na stráž, Slovensko si ubraníme a keď treba uderíme.

Zobrazit celou diskusi