Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Strach o prezidentku Čaputovou! Neznámá žena přeskočila plot u jejího domu, zasahovala ochranka

Aktualizováno -
4. března 2024
12:24
Autor: amb - 
4. března 2024
09:43

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na dnešní den klidný spánek neměla. V noci totiž na pozemek, kde přebývá, vnikla neznámá osoba. Díky zásahu ochranky se však k hlavě státu nedostala, uvádí Aktuality.sk. V Pezinku má přitom prezidentka speciální plot. Podle policie se 25letá zadržená žena chovala nepříčetně a při incidentu možná byla pod vlivem návykových látek.

Přestože oficiálním sídlem slovenských prezidentů je Grasalkovičův palác, dosluhující prezidentka Čaputová narozdíl od svých předchůdců zůstala ve slovenském městě Pezinku, který se nachází asi půl hodiny autem od Bratislavy. Právě tam chodila politička do základní školy a započala tam i svou kariéru. 

V noci na dnešek však bylo na malém městě rušno. Neznámá žena přeskočila plot, a dostala se tak doslova na prezidentčin dvorek. Okamžitě však zasáhla ochranka, která dotyčnou zabezpečila. 

Ochranka Čaputové zadržela ženu, která vnikla na pozemek prezidentky. (4. 2. 2024) Ochranka Čaputové zadržela ženu, která vnikla na pozemek prezidentky. (4. 2. 2024) | reprofoto TV Markíza

„Mohu potvrdit, že v nočních hodinách neznámá žena přeskočila plot a dostala se na pozemek domu, kde bydlí prezidentka Zuzana Čaputová.  Ochranka okamžitě zasáhla a ženu spacifikovala. Policie začala tento bezpečnostní incident vyšetřovat,“ uvedl pro TV Markízu Martin Strižinec, mluvčí Čaputové. Podlě něj se zadržená žena chovala nepříčetně. „Jevila známky požití alkoholu, případně omamných a psychotropních látek, byla na místo přivolaná rychlá zdravotnická pomoc, která ženu následně převezla do jedné z nemocnic," uvedla policie v tiskové zprávě. Prezidentka i její rodina jsou v pořádku. 

 

Nový plot nepomohl

Od roku 2019 má přitom Čaputová v Pezinku nový, dva a půl metru vysoký plot za více než 71 tisíc korun, jak psal i Blesk. Instalován byl právě kvůli bezpečnosti. Působit má i jako vizuální clona. 

„Je pravděpodobné, že kolemjdoucí prezidentce koukali přes plot,“ uvedl Juraj Zábojník, bývalý ředitel Úřadu pro ochranu ústavních činitelů, který se stará o bezpečí prezidentky. Její dům je sledován neustále, i když v něm prezidentka zrovna není. 

Není to poprvé, co musela ochranka Čaputové zpozornět. V září pacientka z psychiatrické léčebny nahlásila bombu v prezidentčině domě, v říjnu žena z Česka přes sociální sítě podněcovala k vraždě slovenské lídryně, případ řešili i čeští policisté. 

Video  Zuzana Čaputová se ohlíží za rokem 2023: Video s Pavlem, Zelenským i z výjezdů.  - Instagram - Zuzana Čaputová
Video se připravuje ...

roxin ( 5. března 2024 16:23 )

To je právě ono, Fica s ní neporovnávají ani nemůžou, protože je pro Slováky CIZINKA!!! Jak rychle přišla tak po 5 letech odejde.

Pink ( 5. března 2024 15:25 )

Tak já tedy napíšu pozitivní zprávu,Čaputová se nebude ucházet o znovuzvolení. Mandát jí končí v červnu 2024.😇

Tomáš Brunclík ( 5. března 2024 14:07 )

Pani dama na urovni a uz nepiste vy svoje negativy, vy jste nuly a nic jste nedokazali

Tomáš Brunclík ( 5. března 2024 14:05 )

Souhlasim

Manowar ( 5. března 2024 10:55 )

Slováci se těší,až se ji zbaví,horší prezident kromě našeho Pávka v celé EU nebyl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa