Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Končící Čaputová vzala „prvního frajera“ na Slovenskou filharmonii. Rizman byl ohromen

Autor: Mii - 
2. března 2024
17:36

Už tento měsíc si Slovensko zvolí novou hlavu státu. Současná prezidentka Zuzana Čaputová, která se mandát rozhodla neobhajovat, si tak užívá poslední chvíle v úřadu. V pátek například navštívila se svým partnerem Jurajem Rizmanem koncert Slovenské filharmonie a oba byli ze zážitku uneseni.

Čaputovou, která na koncert dorazila v černých večerních šatech s krajkou, Slovenská filharmonie na představení pozvala. Prezidentka přišla ráda, prozradila na sociální síti Instagram.

„Mimořádný zážitek z nádherné symfonie Gustava Mahlera a její skvělé interpretace Slovenskou filharmonií, dnes večer pod vedením našeho a světového dirigenta Juraje Valčuhy. Dílo těžké a krásné jako život,“ zhodnotila představení. Slovenská symfonie je podle ní velmi profesionální a skvěle spolupracuje, což „v dnešní společnosti potřebujeme“.

Čaputová, která na koncert vzala svého partnera Juraje Rizmana, se posléze s dirigentem a pěveckým sborem setkala. Rizman představení nazval monumentálním a zavtipkoval, když mu pak na síti Instagram Slovenská symfonie nabídla v humoru místo. „Moc děkuji, ale moje zpívání je tak k ohni, někde u opékání buřtů,“ odpověděl a koncert ohodnotil jako nádherný kulturní zážitek.

Slovenské prezidentské volby se konají 23. března, případné druhé kolo 6. dubna. Čaputové vyprší mandát 15. června. Podle předvolebních průzkumů se novou hlavou státu stane buď bývalý ministr zahraničí Ivan Korčok nebo předseda Sněmovny Peter Pellegrini, ten aktuálně vede.

Video  Sociolog o situaci na Slovensku: Atmosféra je hustá, strašení mobilizací i ztráta důvěry v instituce  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Soliter56O ( 3. března 2024 06:40 )

Čaputovská beznaděj a její první frajer, to je dvojka za všechny prachy ... )))))

Uživatel_5542819 ( 2. března 2024 18:40 )

Odborníčka doslova na všetko ! Od armádnych záležitostí až po vážnu hudbu . Kritizuje každého, kto má iný názor a lezie do zadnice mocným . Svoje chyby ale nevidí a rada prijíma ceny od fašistických nadácii. Ako tú nedávnu, založenú na počesť člena SA a SS, ktorú Nemci rýchlo premenovali na Európsku cenu . Len pachuť obyčajného fašizmu ostala ...

Zobrazit celou diskusi