Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Valentýn politiků: Zamilovaná Čaputová i sladký dárek od tajného ctitele pro Schillerovou

  • Autor: amb - 
    Aktualizováno -
    14. 2. 2024
    16:58
    14. 2. 2024
    16:30

    Den svatého Valentýna – svátek zamilovaných. Kdo na politické scéně poslal drahé polovičce romantický vzkaz a kdo dnešek tráví spíš prací? Na sociálních sítích publikoval příspěvek například partner Zuzany Čaputové a českých politiků se zeptaly Blesk Zprávy. „Někdo mi poslal nějaké hezké zákusky,“ svěřila se exministryně financí Alena Schillerová. A nenudil se dnes ani Miloš Zeman. 

  • 1.Vděčnost za Čaputovou

    Krásné vyznání na instagramu sdílel „první frajer“ Slovenska Juraj Rizman, partner prezidentky Zuzany Čaputové. „Vděčnost za to, že jsme a že můžeme být spolu! Přeji vám krásný Valentýn, přátelé!“ napsal ke společné fotografii. Na snímku objímá Čaputovou, před párem se rozprostírá výhled na hory. 

    Juraj Rizman a Zuzana Čaputová Juraj Rizman a Zuzana Čaputová | Instagram Juraje Rizmana

  • 2.Schillerová dostala zákusky

    „Valentýn budu trávit prací, končím až někdy, počítám, kolem půl jedenácté, protože ještě jdu do televize CNN do tři sta šedesátky, takže ano, budu ho trávit prací,“ řekla Blesk Zprávám místopředsedkyně ANO Alena Schillerová. 

    „Ale někdo mi poslal nějaké hezké zákusky, které mi přišly teď na recepci, což děkuji, ani jsem je ještě neviděla, jenom mi to říkal asistent, takže někdo si na mě vzpomněl, tak to je hezké,“ uvedla. „Spíš nějaký kamarád nebo fanoušek,“ odpověděla na dotaz, zda šlo o tajného ctitele. 

  • 3.Seriál a lahev vína

    „Popravdě úplně tenhle svátek neprožíváme, tento rok jsem na Valentýna tady v Praze, jedeme jeden kurz za druhým a ještě zároveň to vychází na Popeleční středu. Tak já bych řekl, že letos budu slavit spíš Popeleční středu než Valentýna a se ženou si zavoláme,“ řekl Blesku Matěj Ondřej Havel (TOP 09). 

    „Máme čtyři děti a už jsme takoví pragmatičtí v tom vztahu, takže bude zavolání a myslím si, že už jsme ve věku, kdy Valentýna oslavíme tak, že si pustíme seriál a načneme si lahev vína. Ale nebude to dneska, bude to třeba zítra nebo v pátek,“ dodal s tím, že dárky si moc nedávají ani třeba na Vánoce.

  • 4.Koláč od Konečné pro Zemana

    Miloši Zemanovi zpestřila Valentýn šéfka komunistů Kateřina Konečná. Bývalé hlavě státu přinesla obrovský koláč s nápisem „Panu prezidentovi“. „Milé setkání s panem prezidentem,“ pochvalovala si. Zemanův stůl zdobily žluté narcisy. 

    Kateřina Konečná u Miloše Zemana Kateřina Konečná u Miloše Zemana | Facebook Kateřiny Konečné

  • 5.Pusa na dobrou noc

    „V 17 hodin dojedu z Prahy do Svitav, převléknu se a jedu do Poličky na okresního sportovce. Takže to jistí pusa na dobrou noc,“ napsal Blesk Zprávám poslanec David Šimek (KDU-ČSL). 

  • 6.Vzpomínka na duhové páry

    Na svátek sv. Valentýna si vzpomněl i Karel Dvořák (STAN), náměstek ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS). „Sv. Valentýn zemřel mučednickou smrtí, protože oddával snoubence, které podle tehdy panujícího práva oddávat nesměl. Myslím, že bychom se měli poučit z legend a být otevřeni přijetí manželství pro stejnopohlavní páry. Důvody jsou jasné – respekt, empatie a láska,“ napsal na X. 

  • 7.Kurz manželských setkání

    Manželku dnes na facebooku zmínil lidovecký poslanec Pavel Bělobrádek. „Že jsem potkal svoji skvělou ženu a vzala si mě a vydržela to se mnou, je můj největší životní úspěch. Taky na vztahu pracujeme. Roky jezdíme na týdenní kurzy manželských setkání, i na podzimní a jarní víkendové obnovy. Doporučuji! Vhodné i pro nesezdané a nevěřící,“ napsal.

  • 8.Květina od Bartoše

    „Těším se večer po práci domů za rodinou a za svou milovanou manželkou Lydií. Valentýnskou náladu však máme doma často, takže i když pro ni mám dnes květinu, lásku by si měli lidé projevovat tak nějak furt,“ napsal Blesk Zprávám ministr pro digitalizaci a místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa