Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Odcházení prezidentovy kancléřky: Vohralíková poslední den na Hradě. Co jí Pavel vzkázal?

Aktualizováno -
15. února 2024
16:13
Autor: ČTK - 
15. února 2024
07:18

Ve funkci vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR) k dnešnímu dni končí Jana Vohralíková. Rozhodnutí na konci ledna zdůvodnila osobními důvody. Na pozici ji nahradí manažer a výkonný ředitel středoevropské pobočky Aspen Institutu Milan Vašina, který je také bývalým generálním ředitelem české a slovenské pobočky operátora T-Mobile. Vašina v pátek své plány ve funkci kancléře představí na tiskové konferenci.

Vohralíková v lednovém vyjádření uvedla, že práce kancléřky byla tou nejlepší zkušeností. „Byla to doba neskutečně zajímavá, obohacující a pestrá, ale zároveň velmi náročná. Pracovní tlak a společenské povinnosti spojené s funkcí jsou vysilující, a proto se v blízké budoucnosti chci věnovat jiné práci a projektům,“ poznamenala.

Preziden Petr Pavel kancléřce poděkoval za její působení na Hradě. Vzkaz přidal na sociální síť X. „Děkuji Janě Vohralíkové za všechno, co pro mě, Kancelář prezidenta republiky a pro tuto zemi udělala. Děkuji jí také za profesionalitu při předávání agendy nástupci,“ uvedl prezident a popřál jí do dalšího profesního života mnoho zdaru. 

Weby Seznam Zprávy a Deník N minulý rok na základě svých zdrojů informovaly o rozporech mezi Vohralíkovou a některými pracovníky Hradu, za kterými byly odlišné představy o působení. Mezitím už někteří z nich pozice opustili. Server Seznam Zprávy v lednu pak uvedl, že Vohralíková na Hradě končí po konfliktu s poradcem prezidenta, bývalým diplomatem Petrem Kolářem.

Takové informace popřel i prezident Petr Pavel, který v rozhovoru pro Český rozhlas Radiožurnál uvedl, že odchod Vohralíkové není spojen s žádnými personálními nebo jinými otřesy. Personální obměna je podle hlavy státu něčím, co se standardně děje ve všech institucích, organizacích či firmách.

Video  Vohralíková o „jízdě“ s Pavlem: Coby kancléřka vystoupila v Epicentru na Blesk.cz v únoru 2023.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

JaNat ( 16. února 2024 17:49 )

Jak vidím, ty mě miluješ, ale já jsem zadaná, takže ti zbyde jen Klídek v podobě x.

JaNat ( 16. února 2024 17:46 )

Z Pavla je mi blivno. Nechápu ty co ho volili, nikdy nesloužil národu, ale vždy jen svému egu.

JaNat ( 16. února 2024 17:41 )

No jo, to víš, ne každý souhlasí s kroky tvého milovaného komunisty PePy, soudružko.

Uživatel_5353218 ( 16. února 2024 02:11 )

Skoda

Uživatel_5353218 ( 16. února 2024 02:11 )

Supak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa