Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Trable exprezidenta Miloše Zemana: Vítr mu pošramotil střechu!

Autor: Zpravodajové Blesku - 
9. února 2024
11:40

Milovaná chaloupka exprezidenta Miloše Zemana (79) v Novém Veselí na Vysočině nedávno utrpěla újmu. Větrný živel jí poškodil střechu. Naštěstí však zasáhl ochotný starosta obce.

Co se přesně v Novém Veselí na Žďársku, kde má Zeman v části bývalé tvrze v majetku dvě místnosti, vlastně stalo? „Z chalupy spadly tašky, ale pan starosta byl tak laskavý, že mi zařídil opravu,“ prozradil včera Zeman v podcastu Otázky Luboše Procházky.

Exprezident dodal, že teď se na milovanou Vysočinu nedostane. A aby do domu nezatékalo, do věci se vložil sám starosta Zdeněk Křivánek (61). „Škoda? Asi šest tabulek ze střechy popadalo, nic zásadního,“ řekl skromně Blesku. Přímo o opravu se podle něj nejednalo. „Provizorně jsme to zajistili,“ dodal Křivánek s tím, že obdobně si vítr pohrál s taškami i několika dalších domů v obci, na to jsou prý ale lidé na Vysočině již zvyklí.

Nikdy neprodá!

A jinak chalupa se těší na to, že ji v létě zas občas navštívím a pevně doufám, že tentokrát bude dobré počasí a že se dostanu na svůj oblíbený člun,“ dodal Zeman v podcastu. Bývalý prezident před časem vyvrátil spekulace o tom, že bude chtít svoji chalupu na Vysočině prodat.

Já tam budu dál a dál jezdit do konce života,“ prohlásil nicméně s tím, že dvě místnosti pro trávení času celé jeho rodiny jsou málo. Proto si nechal v Lánech postavit bungalov, v němž žije po odchodu z prezidentské funkce s manželkou Ivanou (58), tchyní Anastazií a retrívrem Darcym (10).

Chválí si tým

Zeman pochválil svůj tým, který se o něj po odchodu z Hradu stará. „Já bych chtěl poděkovat svým přátelům, kteří mě doprovázeli v kanceláři prezidenta republiky a kteří byli tak obětaví, že tuhle kancelář (v pražské Jaselské ulici – pozn. red.) zařídili. Smyslem této kanceláře je setkávání se. A to setkávání se s lidmi, kteří o to sami požádají a nikoliv s lidmi, které sem budu násilím tahat,“ uvedl exprezident.

Čte Göringa, píše memoáry

Bývalá hlava státu se také svěřila, že aktuálně čte životopis nacistického zločince Hermana Göringa. „Darovala mi ho moje žena. Teď doufám, že moji oponenti ze mne udělají nacistu,“ dodal Zeman. A dál prý píše své memoáry nazvané Prezidentský úděl, které by rád vydal během letošního podzimu. Na jaře vyjde kniha Spiknutí o zákulisních politických bojích v době jeho hospitalizace v roce 2021, do níž přispěl velkým rozhovorem.

Video  Koníčky, záliby a slabůstky Miloše Zemana  - Videohub
Video se připravuje ...

9876543 ( 10. února 2024 12:24 )

Přesně...a kdopak dal naší elektřinu na burzu? Nebyl to dutý topol?On se pohybuje ve východočeský Opatovický elektrárně, zřejmě věděl hajzzzl dobře, proč to dělá.

Jirik-ta ( 10. února 2024 11:54 )

👍 👍 👍 má tam vlízt a dát je tam zpět a ticho po pěšině.

Jirik-ta ( 10. února 2024 11:51 )

od ní

Jirik-ta ( 10. února 2024 11:51 )

👍

Jirik-ta ( 10. února 2024 11:50 )

Ještě doplním k té Lipské burze -čez přebírá o ní nevyšší ceny, což ale nemusí. viz.
Ivan Noveský: Lipská burza je jen podvod (ac24)
http­s://tw­itter­.com/S­idne­ypoi1/­status­/17523­876224­360653­12

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa