Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zeman po návratu z nemocnice šokoval: Hyeny mi přály smrt!

Autor: amb - 
5. dubna 2024
13:10

Exprezident Miloš Zeman po propuštění z Fakultní nemocnice v Motole dává jeden rozhovor za druhým. Po slovenské TA3 promluvil pro ŽivotvČesku.cz o čase na nemocničním lůžku a dalších plánech. „A že se z tohoto prostoru nestáhnu, třebaže bych tím udělal radost některým hyenám, jež mi, mimo jiné, v posledních dnech přály i smrt,“ uvedl mimo jiné. 

Miloš Zeman byl teprve ve čtvrtek propuštěný z motolské nemocnice, kde strávil tři týdny. Z politiky se po zdravotních obtížích stáhnout nehodlá. „Znamená to, že budu dále působit tak, jako jsem doposud působil, tedy ve veřejném prostoru. A že se z tohoto prostoru nestáhnu, třebaže bych tím udělal radost některým hyenám, jež mi, mimo jiné, v posledních dnech přály i smrt,“ uvedl v rozhovoru se svým bývalým mluvčím JIřím Ovčáčkem pro ŽivotvČesku.cz.

A svým slovům již dostál. Původně po opuštění nemocnice plánoval zamířit na Slovensko podpořit v prezidentských volbách Petera Pellegriniho. To mu nevyšlo, a tak dal alespoň na dálku rozhovor slovenské soukromé televizi TA3, kterého se zúčastnil rovněž tamní premiér Robert Fico

V rozhovoru pro ŽivotvČesku.cz Zeman rovněž poděkoval vedení a personálu nemocnice za skvělou péči. Podle jeho vlastních slov se k němu chovali tak senzačně, že se za to až někdy styděl. Exprezident také pohovořil o plánech týkajících se jeho narozeninové párty. Na podzim totiž oslaví osmdesátiny. 

„Moje setkání bude pouze setkáním s dlouholetými přáteli. Za těch třicet pět let v politice, kdybych počítal všechny i krátkodobější a střednědobější přátele, tak možná, že kdybych najal O2 arenu, tak by se tam všichni vešli. Ale toto bude v jednom útulném hotelu. A další podrobnosti nebudu prozrazovat,“ sdělil.

Zemana čekají kontroly v Motole

Zeman přitom po propuštění z nemocnice promluvil krátce i pro Blesk. „Děkuji Blesku za podporu a přání brzkého uzdravení. V příštích dnech už budu trochu pracovat a radovat se z toho, že jsem se svojí rodinou,“ uvedl bývalý prezident.

Po operaci kvůli nedokrvení nohy byl přitom Zeman v kritickém stavu. „Pan prezident je schopen chůze v chodítku se zlepšující se kondicí, byla nastavena léčba a plán péče pro následující období,“ uvedla vedoucí lékařského konzilia Lucie Valentová Bartáková. „Předpokládám, že jeho kondice a síla se mu budou postupně navracet,“ uvedla lékařka Valentová Bartáková.

„Po propuštění pana prezidenta Miloše Zemana z nemocnice opět přebírá péči tým našich praktických lékařů za spolupráce sester domácí péče. Důraz bude kladen zejména na rehabilitaci. Věříme, že se pan prezident bude moci brzy vrátit do běžného režimu jako před hospitalizací. Současně bych rád vysoce ocenil špičkovou práci celého týmu Fakultní nemocnice Motol, kam i pan prezident bude docházet na pravidelné kontroly,“ uvedl pro Blesk Zprávy Zemanův praktický doktor Boris Šťastný, jednatel kliniky Respimed.

Video  Tiskovka po propuštění Miloše Zemana z Motola: Exprezidenta čeká rehabilitace, je schopen chůze v chodítku  - Blesk - Daniel Kristl
Video se připravuje ...

j.p.toman ( 8. dubna 2024 17:25 )

Hyeny jsou v Africe velice užitečná zvířátka. Starají se o zdravou populaci ostatních druhů.

Eva HÁDĚ ( 7. dubna 2024 00:28 )

Uživatel_5650027 ( 6. dubna 2024 13:14 )

Píšete o Havlovi???

Uživatel_5650027 ( 6. dubna 2024 13:13 )

Stáří a nemoc na vás čeká...

sejdemeseupopInic ( 6. dubna 2024 11:01 )

Ivana ho vykopla na Vysočinu, odkud jej po létech vytáhla banda parazitů v čele s bezúhonným - pardon - trestně stíhaným Mynářem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa