Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zeman v novém roce: Kopanec do Fialy v poselství a překvapivá slova o sexu

Video se připravuje ...
Autor: vja - 
5. ledna 2024
11:41

Po deseti letech vánočních poselství ve funkci prezidenta si ani letos nyní již exprezident Miloš Zeman neodpustil promluvu k občanům. Poselství, jež se mělo původně vysílat na televizní stanici CNN Prima, nakonec sdílel dnes na svých sociálních sítích. Nechybělo pořádné rýpnutí do současné vlády a tentokrát ani výzva k občanské neposlušnosti. V rozhovoru pro Seznam Zprávy promluvil exprezident o svém zdravotním stavu, a dokonce i o sexu!

Vánoční poselství bylo z vysílání staženo z důvodu tragických událostí, ke kterým došlo na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy těsně před svátky. Zeman nakonec přece jen připravený projev sdílel na svých sociálních sítích 5. ledna. 

Kritika vlády

„Tradičně jsem na závěr roku 2023 natočil pro vás Vánoční poselství. Tragická událost na Filosofické fakultě ale vedla k rozhodnutí neodvysílat toto poselství v plánovaném termínu 26. prosince 2023, tedy na druhý svátek vánoční. Nebyl to čas na velká slova,“ zdůvodnil exprezident zrušení odvysílání.

Podle bývalého prezidenta je největším problémem České republiky její zaostávání ve srovnání s ostatními země Evropské unie, které je prý spojeno s neschopností politiků. „Jsme jediná členská země, která se ekonomickou výkonností nedostala na předcovidovou úroveň. Máme nejvyšší inflaci v Evropě. Dnes máme i nejvyšší rychlost zadlužování. A samozřejmě i kvůli tomu dochází k poklesu životní úrovně,“ zahájil výčtem problémů.

Údajnou neschopnost současných vládních představitelů dokonce přirovnal k neschopnosti těch komunistických před více než 30 lety. Pokračoval následně rozborem vzdělání jednotlivých ministrů.

V naší vládě je ministr zemědělství teolog, ministr školství muzikolog, ministr průmyslu bankéř. Ministr práce a sociálních věcí je pro změnu zemědělec. Ministr financí nemá ekonomické vzdělání. A vzdělání v jeho oboru nemá ani ministr životního prostředí. Ministr zahraničí je bakalář. A tak bych mohl pokračovat dál a dál,“ pustil se Zeman do šéfů jednotlivých rezortů.

Nevynechal ani rýpnutí do premiéra Petra Fialy (ODS). „Dodám jenom, že v celosvětovém žebříčku důvěryhodnosti předsedů vlád jednotlivých zemí je na prvním místě indický premiér Módí, a naopak na posledním místě důvěryhodnosti se 17 % je bohužel český premiér,“ prohlásil.

Veřejnost následně Zeman vyzval k účasti v následujících volbách. Připomněl i právo z Listiny základních práv a svobod na občanskou neposlušnost. „Chtěl bych vám, vážení a milí spoluobčané, proto do budoucího roku popřát odvahu k neposlušnosti,“ zakončil výzvou.

Server Seznam Zprávy ve stejný den, kdy Zeman uveřejnil své poselství, vydal i rozhovor s exprezidentem, kde zkušený politik mluví o svých neřestech. I přes ně se mu však prý především díky přátelům vede velmi dobře. Dokonce podle svých slov začal znovu kouřit. „Že znovu kouřím? Velmi málo, velmi omezeně, je to desetina toho, co jsem kouřil předtím,“ informoval.

Svou životosprávu úměrně k věku přece jen bývalý prezident změnit musel. „Ale v téměř 80 letech se stoprocentně nemohu zbavit všech neřestí, které jsem v životě měl,“ uvedl v rozhovoru. Konkrétně prý musel oželet sex. Zároveň střídměji pije alkohol.

Video  Vánoční projev Miloše Zemana  - Facebook Miloše Zemana
Video se připravuje ...

 

roxin ( 9. ledna 2024 07:02 )

Diskutující URÁŽÍŠ JEN TY HULWÁTE, u jiných jsem si to nevšimla tudíž mi to nevadí, tak wulgárně píšeš jen ty!!!

roxin ( 8. ledna 2024 20:20 )

Nemáš konkurenci JSI NEJVĚTŠÍ HULWÁT DISKUSE, některé vulgarismy jsem neslyšela až u tvých příspěvků!!!

roxin ( 7. ledna 2024 19:38 )

Nemusel jsi vytahovat pomoc tos nemohl opovědět sám!!! 😃

Uživatel_5650492 ( 7. ledna 2024 18:51 )

Tak to bych neřekla.... taková AMBROŽKA to je perla.... co příspěvek to kravina.... s Petrem se dá ve většině souhlasit.... A ty se tady vyjadřuješ k jinému článku 🤦‍♀️
Marie M.

roxin ( 7. ledna 2024 17:50 )

Jako HULWÁT JSI UŽ VYPOTŘEBOVAL VŠECHNA WULGÁRNÍ SLOVA CO EXISTUJÍ TAK I TOTO JE OK, I TO JE DOBRÉ POUŽÍVAT, další čím jsi obohatil svůj repertoár!!! 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa