Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Adventní zlatíčka politiků: Babiš s Vivien, Bartoš s celou rodinou, Maláčová se synem zdobili stromek

Autor: simao - 
11. prosince 2023
17:19

Andrej Babiš (ANO) i ministr a místopředseda ODS Martin Kupka (ODS) se během uplynulého víkendu a 2. adventní neděle pochlubili fotkami s dospělými dcerami, vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) zase sdílel foto od večeře s kompletní rodinkou. I během předvánočního času, který je i letos poněkud hektický – což se v politice projevuje rovněž kvůli ostré kritice Fialovy vlády ze strany odborářů, ale i během smutku po skonu Karla Schwarzenberga si politici našli prostor na chvíle klidu se svými blízkými.

Andrej Babiš (ANO) je opět na cestách – se stínovou vládou byl minulý týden na výjezdu v Jihomoravském kraji, v pondělí se vydal pro změnu do kraje Ústeckého. V Rumburku dnes navštívil střední zdravotnickou školu či metalurgický závod.

O víkendu však stihl i na chvíli „vypnout“. „Dnes jsme s Vivi zapálili druhou svíčku, betlémskou. Přejeme vám všem krásnou další adventní neděli,“ vzkázal Babiš na facebooku. Nebyl přitom sám, kdo se o víkendu pochlubil fotkami se svými blízkými.

Zatímco na Hradě se byli za ANO loučit v sobotu s Karlem Schwarzenbergem Babišovi nejbližší spolupracovníci – tedy Alena Schillerová a Karel Havlíček (oba ANO) – z vládních lavic byla logicky účast širší.

Na mši nechyběl ani vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti). V neděli však věnoval čas rodině. U jednoho stolu tak mohl v klidu usednout s manželkou Lydií Frankou, dcerou Amélií i synem Bertramem.

„Minulou neděli jsem uklohnil ‚nekonečný‘ buřtguláš (přitom v pondělí večer už nebyl). Dnes tedy karboše s ‚brkaší‘ a kyselou okurkou. Pro kritiky Coca-Coly z minula. Amel nealko víno nepije a lahev byla doinstalována až za chodu. Jo a má řízek… Bertik se fotit nechce a má piškoty. Konec materialismu… krásný adventní večer všem,“ popřál Bartoš hezký advent.

Aktivní byl i ministr dopravy a místopředseda ODS Martin Kupka. V sobotu vyrazil do Jilemnice. A s dcerou Adrianou si střihli večerní lyžovačku – na běžkách. 

„Normální je teda lyžovat za světla. Ale když my to prostě jindy nedáme. Zajeli jsme alespoň navečer na otočku do Jilemnice a museli jsme si prostě zalyžovat. A moc děkujeme dobré duši, která nás nechala v areálu udělat i pár koleček po osmé hodině a odjela zatím upravovat trasy na druhém konci Všesportovního areálu Hraběnka Jilemnice,“ děkoval ministr po sportovním výkonu se svou milovanou dcerou na sociální síti.

Výrazně aktivní je na sociální síti zvláště v souvislosti s protesty proti počínání vlády Petra Fialy někdejší ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (SOCDEM).

Její profil se hemží kritikou. „Potraviny měly zlevnit, zase zdraží! Už týden od ministrů poslouchám výmluvy. Vláda je tu od toho, aby problémy řešila,“  stěžuje si Maláčová poté, co potraviny mají od nového roku podražit o 5 až 10 procent, ač Petr Fiala (ODS) s Markem Výborným (KDU-ČSL) na začátku podzimu tvrdili, že mají ujištění od řetězců, že se tak s přesunutím potravin z DPH 15 % na 12 % nestane a zdražovat se nebude.

Rozvedená politička však také nechala nahlédnout do své domácnosti, kde se synem Gustavem už stihli ozdobit stromeček. „Tak my jsme to nevydrželi a už zdobíme stromeček . Krásný druhý advent všem,“ vzkázala exministryně.

Video ze zapalování druhé svíčky na adventním věnci pak sdílela na svém profilu exministryně financí Schillerová.

To premiér a šéf ODS Petr Fiala přál klidný advent lidem už na jeho začátku během první adventní neděle.

„Není to ale úplně klidná doba, jak by asi měla být. Všichni se snažíme dohnat, co jsme během roku nestihli. Ale je to hezká doba, těšíme se na Vánoce. Je to období očekávání, radosti a naděje. Není důvod, abychom toto pozitivní očekávání nevztáhli i na příští rok. V adventu můžeme přemýšlet nad tím, jakou budoucnost vlastně chceme. Abychom měli hezké Vánoce, aby z nich měli radost naši blízcí, jsme připraveni hodně udělat a obětovat. Není to tak i s naší zemí? Jsme ochotni přijmout nezbytné změny, abychom zajistili dobrou budoucnost našich dětí? I nad tím můžeme přemýšlet během adventu. Přeji Vám i celé naší zemi klidný advent,“ vzkázal Fiala.

Další adventní vzkaz i s výhledem na blížící se Vánoce pak Fiala přidal přímo ve studiu Blesku během pořadu Ptám se, pane premiére.

Video  Premiér Fiala: Co vzkázal před Vánocemi čtenářům Blesku?  - Blesk - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Tom C. ( 11. prosince 2023 22:08 )

Nevidím tam adventního šablotura 👀

y1xcvbnm ( 11. prosince 2023 18:12 )

Foto 11, uprostřed nějaký Jánošík

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa