Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fiala to po stávce schytal za aroganci i Fica od Slováků: Vláda nezvládá vysvětlit nepopulární kroky

Autor: ČTK - 
28. listopadu 2023
10:08

Česká vláda, zvláště premiér Petr Fiala, nezvládá komunikaci a nedokáže vysvětlit opatření, která jsou z nemalé části nevyhnutelná, napsal dnes slovenský list Pravda k pondělní stávce škol, podniků, úřadů a dalších institucí po celém Česku. Vrací se i k nedávné návštěvě Roberta Fica v Praze.

„Politici, kteří chtějí uspět, musejí i v těžké době umět vysvětlit také nepopulární opatření. A to čeští vládní politici neumí, zvykli si na arogantní tón, který v plné parádě předvedli během pražské návštěvy Roberta Fica, ale jím se nevyhrává. Výstražná stávka proto nebyla jen o konsolidačním balíčku, ale i výstrahou, jak se politika nemá dělat,“ napsal deník.

Stávku označil za varování z Prahy a položil si řečnickou otázku, zda se nový slovenský kabinet premiéra Fica dopustí stejných chyb jako česká vláda.

List uvedl, že vláda v Česku místo toho, aby po inflačním šoku lidem přidala, v rámci „konsolidace“ zaměstnancům ve veřejném sektoru utahuje opasky.

Podle Pravdy svalování viny na expremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše už nezabírá. Dodala, že na mušce je nyní šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula, který možná má politické ambice a kterému populismus není cizí. Pokud by skutečně nebylo zle, frustrovaní lidé by do ulic nevyšli, dodala Pravda.

Protestní akci list označil za masivní výstražnou stávku odborů a patrně největší za posledních 34 let.

Svolána byla symbolicky na den, kdy generální stávka během takzvané sametové revoluce v roce 1989 přispěla k pádu komunistického režimu v tehdejším Československu.

Video  Epicentrum: Odboráři na protestech proti vládě  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 2. prosince 2023 05:31 )

Slováci, vy máte pana Fica a my Čehůni bohužel máme Fialů! Přirovnání vy máte HODINKY a my HOLINKY! Náš prémie utíká před problémy stávky do kravína a krasavec s politružkou do Itálie, přestože neumí říci souvislou větu v cizím jazyce! Na pohřbu pana Schwarzenberga (šlechtické tituly zrušil T.G.Masaryk) bude řečnit "rudý bolševický nok"! ( Film Pelíšky)
"Komu zvoní hrana " a kdo pracuje pro svoji vlast?!

Ludmila Micikova ( 28. listopadu 2023 18:13 )

Petikoalicni vítězná trajektorie se dostává do kritické faze. Ekonomicka situace a všeobecná nespokojenost obyvatel, projevena stávkou veřejné sféry, to jsou školy a zdravotnictví je znepokojiva. Zatím premiér Fiala jen uhyba a prepracovanost se projevuje prereknutim. Vláda s reformním balíčkem se dostava do rohu a nemá prostor k úniku. Bez zásadního jednání s ANO, nejsou dobra řešení i tak to bude složité. Prezident Pavel je bez politické vlivu v solitérnim postaveni a jako vládní prezident, nemá zásadní vliv na omezení prohlubování vládní krize. Zimní období bude krizové, způsobené aroganci a chybami petikoalicni vlady.

Jirik-ta ( 28. listopadu 2023 15:22 )

ano Banderova ukrajina

jajas ( 28. listopadu 2023 15:21 )

Je to takové nedochůdče upocené.....ti jsou nejhorší..... 👎

Jirik-ta ( 28. listopadu 2023 15:21 )

to jo a dává to najevo neustále.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa