Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prezident Pavel na dostizích: Místo první dámy vyvedl kancléřku. Blesku prozradil, jestli si vsadil

Autor: trm, Eva Koukolíčková - 
22. října 2023
15:58

Ještě v sobotu dopoledne sázel na jihu Moravy společně s manželkou Evou jubilejní lípu. V neděli po poledni vyrazil prezident Petr Pavel do pražské Chuchle na dostihy. Nikoliv ale v doprovodu první dámy, Velkou cenu prezidenta republiky sledoval po boku kancléřky Jany Vohralíkové. Blesku prozradil, jestli si na favorita vsadil.

Velká cena prezidenta republiky je jedním ze dvou nejstarších rovinových dostihů v Česku, délka trati je 3200 metrů. U jejího zrodu stála v roce 1920 kancelář prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka. Prezident Pavel převzal nad letošním ročníkem záštitu. „Vážím si toho, že tady můžu být, protože ten dostih má úžasnou atmosféru, ale hlavně je to navázání na tradici,“ řekl Petr Pavel. Dostih si podle svých slov užil. „Když člověk sedí na tribuně a cítí, že se ti koně blíží do cíle, to napětí, které roste, tak je to opravdu moc pěkné,“ doplnil prezident.

Do sázkové horečky, která dostihy provází, se hlava státu nezapojila. „Já jsem nevsadil, protože když sázím, tak zásadně nevyhrávám. Ale to není ten hlavní důvod. Já se v tom opravdu nevyznám. A kdybych si nechal poradit od někoho, kdo tomu rozumí, tak bych to považoval trochu za nefér, takže jsem nesázel,“ vysvětlil Pavel

Že by navázal na Masaryka a nechal si udělat portrét v koňském sedle, ale prezident nezvažuje.„Já se nerad stylizuji do něčeho, co nejsem. A já jsem nikdy nebyl velkým nadšencem pro sporty se zvířaty a vždycky jsem měl velký respekt ke koním. Je to nádherné ušlechtilé zvíře, ale také vyžaduje spoustu času a trpělivosti, a to já jsem nikdy bohužel neměl. Pro mě je mnohem snazší osedlat ty koně, co mám v garáži a nepotřebují tolik péče,“ řekl prezident v narážce na své motocykly.

Video  Pavel na Moravě: Focení s dětmi v obci Hrušky zasažené tornádem  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

roxin ( 24. října 2023 14:18 )

Soudruh pávek si ani vsadit nemusel, ON UŽ TOTIŽ VYHRÁL A DALEKO VÍC NEŽ BY VYHRÁL V CHUCHLI.

Jirik-ta ( 24. října 2023 08:46 )

tak to je pěkný

Jirik-ta ( 24. října 2023 08:45 )

Monika Zajacová ( 24. října 2023 08:00 )

Monika Zajacová ( 24. října 2023 07:58 )

Právě to studuji)) Nestačím zírat) Pavouk na kebuli, pod ní obří vole přikryté šátkem, upnuté šaty a toto vše korunují boty do pole. Tohle je přehlídka nevkusu a řekla bych, že Vohralice je přímo jednotkou nevkusu. Mně je jí skoro líto))

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa