Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Schwarzenberg je opět v nemocnici: Navštívil ho Fiala, probrali Izrael a dali si slib

Autor: Mii, red - 
12. října 2023
18:42

Bývalý ministr zahraničí a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je v nemocnici. Na sociální síti X to uvedl premiér Petr Fiala (ODS), který sdělil, že ho dnes byl navštívit. Kvůli jakým problémům byl kníže hospitalizován, předseda vlády nesdělil. Uvedl ale, že spolu hovořili mimo jiné o aktuální situaci v Izraeli.

„Dnes jsem navštívil v nemocnici Karla Schwarzenberga. Pečlivě sleduje aktuální dění, a tak jsme se nebavili jen o zdraví a nemocech, ale třeba i o současné situaci v Izraeli. Jeho vzpomínky a postřehy jsou vždy zajímavé,“ napsal Fiala, který zároveň ocenil, že ho mohl vidět osobně.

„Jsem rád, že jsme měli příležitost se setkat a že jsem mu mohl osobně popřát brzké uzdravení. A slíbili jsme si diskusi s dýmkou, ale to musíme počkat, až bude zase doma,“ dodal premiér ke své návštěvě Schwarzenberga, který působí v poradním týmu prezidenta Petra Pavla pro zahraniční otázky.

Trápila ho kůže i ucpaná tepna

Schwarzenberg, jenž v prosinci oslaví 86. narozeniny, se s různými zdravotními problémy potýká dlouhodobě. Naposledy byl hospitalizován ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí v Praze v září, kdy pro Blesk prozradil, že ho trápí kůže.

„Tedy, ne že by moje nemoc byla nějaký příjemný zážitek, to tvrdit nemůžu. Ale musím říct, že jak personál na všech odděleních, tak ale také vybavení nemocnice je bezvadné. Ať jsou to lékaři, sestry a ostatní personál, všichni jsou mimořádně přívětiví, všímaví a jejich skutečný zájem o člověka je opravdu povzbuzující. Samozřejmě, čtenář těchto řádků si bude říkat, že Schwarzenberg měl nějaká privilegia, ale ne. Měl jsem právě možnost pozorovat, jak se všichni chovali k i k ostatním, kteří se mnou leželi v pokoji,“ chválil si tehdy nemocnici významný český politik.

Schwarzenberg byl hospitalizován také letos v únoru. „Nic zvláštního, ucpala se mi jedna tepna, tak ji museli prošťouchnout, ale už jsem v pořádku a zrovna odjíždím,“ popsal na začátku roku pro Blesk.

Video  Blesk Podcast: Pohled do nitra rodiny Schwarzenbergů. Snad to nikdo nezneužije, doufá Lila.  - Marek, Chebotareva
Video se připravuje ...

9876543 ( 7. listopadu 2023 13:08 )

Důležitější je, aby náš stát prosperoval v ekonomice,..aby byli lidé spokojeni a zaopatřeni.Nějaké tlachy o tom, jak má kdo žít, si mohou nechat na doma a neprezentovat je za nás všechny.
STEJNĚ SE NIC NEZMĚNÍ a jen to popuzuje, my nemáme ani plyn, ani naftu, bez čeho se neobejde ani ekonomika.Takových šťouralů do každého, je u nás bohužel stále dost..a kam to vede?

9876543 ( 7. listopadu 2023 12:48 )

Tak snad celoživotně tlustý jak pr**, líný zrovna tak, seděl v PS spíš chrápal, za krásné prachy.No vida, fialovej ho navštívil..asi si šel pro vzácné rady o humanitě.
Jděte se už vycpat.Diplomatičtí představitelé země, se nenaváží do nikoho, nejsou ani při těch a ani s těmi.

Celebrity-chachacha ( 14. října 2023 08:48 )

Tyhle lidi nedaj pokoj ani na smrtelný posteli .

lampasak frankachaka ( 12. října 2023 22:06 )

Karel to má již spočítané... za Majdan

R.I.P.

Petr Kolar ( 12. října 2023 20:53 )

To Karla musi mrzet ze nemuze delat vlny v Izraeli, jak je delal v Kyjeve pri Majdanu v roce 2013. Predpokladam ze az dojde v Gaze k masakru civilistu od Izraele (coz lze cekat v radu dnu), tak si da bobrika mlceni.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa