Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pavel s manželkou mají termín stěhování. Kdy se přesunou do Lumbeho vily?

Autor: ČTK - 
12. září 2023
09:41

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou se do Lumbeho vily na Pražském hradě přestěhují po návratu z cesty do Spojených států, kde bude hlava státu příští týden. Na dotaz ČTK to dnes sdělil odbor komunikace Hradu. Vila je po úpravách souvisejících s jejím desetiletým používáním připravena k nastěhování.

Petr Pavel dříve v CNN Prima News řekl, že se ženou chtějí v Lumbeho vile bydlet během pracovního týdne. O využití vily, kde v minulosti bydlel i bývalý prezident Miloš Zeman, Pavel mluvil už po svém březnovém nástupu do funkce.

„Lumbeho vila je po úpravách souvisejících s jejím desetiletým používáním připravena k nastěhování. Prezident Petr Pavel se do ní s manželkou Evou přestěhují po návratu z pracovní cesty do Spojených států, kde bude prezident pobývat příští týden,“ uvedl Hrad.

Velkou část prací na vile podle něj zajistili zaměstnanci Pražského hradu, nábytek byl většinou pořízen z běžné obchodní nabídky. „Na míru byl vyroben pouze nábytek, který musel zohlednit atypickou konstrukci částí vily,“ dodal Hrad.

Architekt Jiří Boudník nedávno na svém webu uvedl, že v novém prezidentském sídle tvořil interiéry.

„Bylo velmi náročné skloubit stav neoklasicistní vily, která si vyžadovala ohled na historii objektu s možnostmi rozpočtu (zadání bylo, aby řešení jak volně stojících prvků nábytku, tak i vestavěného nábytku bylo co nejekonomičtější vzhledem k minimalistickému cítění klienta),“ napsal. Kromě nábytku se podle Boudníka řešila i výmalba prostor, repasování oken a okenic, koberce a světla v celé vile.

Video  Petr Pavel s manželkou Evou: Příchod na Hrad na inauguraci  - ČTK / Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

roxin ( 15. září 2023 10:29 )

Prý soudruh pávek začal dělat chyby hm, ale on ty chyby dělá od začátku, jen si to asi nevšimli.

roxin ( 15. září 2023 08:24 )

Soudruh pávek zelená guma se už dlouho nepředváděl od doby co spáchal sebevraždu jeho ochránce se nějak stáhl, že by ho to přestalo bavit nebo má obavu že by ho veřejnost tolik neopěvovala?

Babišova Inflace ( 14. září 2023 19:26 )

Takže prezidentem měl být zloděj.

roxin ( 14. září 2023 13:18 )

Hm, proč asi nenavrhla poslepovaná jako NEJSILNĚJŠÍ STRANA KTERÁ VYHRÁLA VOLBY A ONI NENAŠLI MEZI SEBOU ŽÁDNÉHO KANDIDÁTA který by mohl kandidovat na prezidenta??? Ani nehledali protože čekali až budou podporovat soudruha pávka a umetat mu cestičku, protože to dostali příkazem a snažili se hodně, no jo když chtějí mít vlivné kámoše musí pro to něco i udělat co by neudělali proto aby měli všechno pod kontrolou Zeman poslouchat nechtěl, zato teď mají co potřebovali.

Babišova Inflace ( 14. září 2023 12:35 )

A z čeho si vybrat?
Komouše lampasáka nebo komouše zloděje?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa