Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvolenému prezidentovi končí dovolená. Pavlovi vzali do lázní i „první kočku“ Micku

Autor: trm, ČTK - 
12. února 2023
20:20

Zvolený prezident Petr Pavel strávil většinu tohoto týdne odpočinkem. S manželkou Evou vyrazil do lázní, za přáteli i na chalupu. Doprovázela je i kočka Micka, která se v posledních týdnech stala hvězdou sociálních sítí. Už v pondělí čeká Pavla první setkání s končící hlavou státu Milošem Zemanem. Setkat se mají na zámku v Lánech. Blesk Zprávy budou u toho.

Po vítězství ve volbách stihl Pavel „kolečko“ návštěv a setkání s vrcholnými ústavními činiteli i oslavy 30 let české armády. Od úterý ale čerpal dovolenou, první za dlouhé měsíce. Vypnul i sociální sítě, výjimku udělal kondolencí Turecku a syrskému lidu po ničivém zemětřesení a sobotním vzkazem českým záchranářům z USAR týmu, který v místě katastrofy pomáhá.

V neděli navečer sdílel civilní příspěvek s kočkou Mickou, která je hvězdou jeho sociálních sítí. Plyne z něj, že volno Pavlovi strávili v lázních a na chalupě. I s Mickou. „Na Hrad Micku zatím nepustí, a tak vzala zavděk alespoň společnou dovolenou v lázních a na chalupě. A nelitovala,“ napsal k fotografii.

Už v pondělí se Petr Pavel sejde na zámku v Lánech s končícím prezidentem Milošem Zemanem, kterého čeká necelý poslední měsíc ve funkci hlavy státu. Termín schůzky nabídl Pavel, Zeman ho akceptoval. „Prezident Miloš Zeman se setká v pondělí dne 13. února v 11:00 na zámku v Lánech se zvoleným prezidentem republiky Petrem Pavlem,“ informoval už dříve mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Pavel dříve avizoval, že chce Zemana mimo jiné požádat o to, aby už nečinil žádná zásadní rozhodnutí do konce svého mandátu. Zeman už dříve slíbil premiérovi Petru Fialovi, že nejmenuje nového předsedu Ústavního soudu.

Schůzku navrhnul Zeman. Pavel si nemyslí, že by mediální dohady o tom, kdo schůzku navrhne, mohly nějak poznamenat atmosféru setkání. „Šlo jen o to, kdo ten první krok udělá. Já neměl sebemenší problém ho udělat, ale považoval jsem z logiky věci za správné, že tím iniciátorem bude ten, kdo bude ve funkci,“ řekl. Očekává konstruktivní přístup, který podle něj panoval i v případě schůzek ředitelů kanceláří či tiskových mluvčí.

Video  Petr Pavel pro Blesk: Ukrajina do EU i NATO i o osudu lidí z okolí Zemana  - Jakub Kopřiva
Video se připravuje ...

JaNat ( 13. února 2023 10:03 )

Tak má po dovlené a hned jel k Milošovi na cucík. To budou zas zlití.

anna1234 ( 13. února 2023 09:09 )

.. co to má co společného se skromností? Mají rádi svoje domácí zvířátko .. my jsme našeho pejska taky nenechávali samotného. Byl to člen rodiny.

xiioma ( 13. února 2023 08:54 )

jajas ( 13. února 2023 06:45 )

Kdybys pořádně četl nebo poslouchal, tak Babiš říkal, že si psa vezme, pokud se stane prezidentem....jseš moc jednostranně zaměřený.

padrino ( 13. února 2023 04:08 )

Kočka v lázních?No jo, všichni jsme si rovni, někteří rovnější.Netvrdil náhodou,že v pozici prezidenta bude skromnej?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa