Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rozohněný Babiš ve Sněmovně nazval Agrofert „svojí firmou“. Vládu viní ze zneužití moci

Autor: ČTK - 
5. září 2023
16:45

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš dnes ve Sněmovně označil koncern Agrofert za svou firmu, když prohlásil, že koalice zneužívá politickou moc na boj proti ní. Uvedl také, že Ústavní soud je podle něj součástí nové totality a polistopadového kartelu, který podporují média, zejména veřejnoprávní. Přisvojil si zásluhy za to, že KSČM už není zastoupena ve Sněmovně.

„Vy zneužíváte politickou moc na boj proti mé firmě,“ řekl Babiš na adresu koalice o Agrofertu, který přitom musel již před lety převést do svěřenských fondů, aby vyhověl zákonu o střetu zájmů. Holding Agrofert ze svěřenských fondů Babiše prodal minulý týden pardubickou chemičku Synthesia, mediální společnost Mafra a firmu Londa, která provozuje rozhlasové stanice Impuls a RockZone, skupině Kaprain podnikatele Karla Pražáka. Transakci ještě budou posuzovat antimonopolní úřady. Babiš mediální dům Mafra označil za „nejsvobodnější médium“.

O Ústavním soudu mluvil Babiš jako o součásti nové totality v souvislosti s tím, že se schválené nominace na ústavního soudce vzdal místopředseda pražského vrchního soudu Robert Fremr kvůli své minulosti předlistopadového komunistického soudce. Předseda ANO mimo jiné řekl, že pro bývalé komunisty je u Ústavního soudu kvóta dvou míst.

Babiš v této souvislosti také uvedl, že se s hnutím ANO zasloužil o odchod KSČM ze Sněmovny, když se jeho vláda s ČSSD o jejich podporu opírala. „My jsme je vyhnali ze Sněmovny,“ prohlásil expremiér na adresu současných komunistů.

Jednání Sněmovny: Alena Schillerová a Andrej Babiš (ANO), (červenec 2023) Jednání Sněmovny: Alena Schillerová a Andrej Babiš (ANO), (červenec 2023) | Foto Blesk - Robert Klejch

Šéf ANO v projevu opětovně označil současnou vládu za „nejprolhanější v historii“, podle něj neudělala nic proti inflaci. „Lidé jsou naštvaní, protože jste lhali a stále lžete,“ prohlásil Babiš. Kritizoval vládní konsolidační balíček, který bude hlavním bodem zářijové schůze dolní parlamentní komory. „Daňový balíček je úplné peklo, vy z těch lidí děláte pitomce,“ dodal.

Babiš odmítl, že by jeho projev byl obstrukční s cílem oddálit projednávání balíčku, slíbil ale zároveň, že program schůze navrhne rozšířit o osm bodů. Koalice kvůli ohlášeným opozičním projevům prosadila, že jednání o programu bude moci trvat i přes půlnoc. K úpravám programu se podle informací ČTK zatím přihlásily čtyři desítky poslanců.

safinka59 ( 7. září 2023 07:06 )

Bližší se volby a na první příčce je opět téma Babiš ! 🤣
Ovšem pokud se začal skloňovat svěřenecký fond pana Babiše, do kterého předal firmy na žádost a kladené podmínky opoziční žumpy je nutné znát definici:
Co je svěřenský fond?
Svěřenský fond je forma správy majetku vyčleněného z vlastnictví zakladatele, a to při zachování jeho plné anonymity. Účelově osamostatněný majetek se stává majetkem bez právní subjektivity, tedy „bez vlastníka“, je majetkem anonymním, samostatným. Zakladatel svěřenského fondu si vybere svěřenského správce, který je povinen o majetek pečovat. Avšak spravedlivý nárok na prospěch z tohoto majetku má výhradně určený Beneficient. Ten v souladu s konkrétními podmínkami svěřenského fondu sepsanými do statutu pobírá užitky, příjmy či jiné plody tohoto svěřenského fondu, ovšem s jeho podstatou nemůže žádným způsobem nakládat. Proto je majetek chráněn před beneficientovými věřiteli, a tím může i mezigeneračně naplňovat záměry zakladatele...
to znamená, že ač majitel firmy nesmí zasahovat do chodu, zůstává vlastníkem !

Přenos ze sněmovny jsme poslouchali on-line a ať se to někomu líbí, nebo ne, Babiš mluvil pravdu, konkrétně všechno pojmenoval a bohužel pro všechny, kteří viděli pouze malinkatý útržek v TV zprávách, účel to evidentně splnilo. Mediální žumpa předvedla střih Antibabiš, pouze co se hodí vladnímu komandu !
Máme nezpůsobilého morálně i profesně agenta Pávka na pozici prezidenta, extrémně prolhaného Ukrajinsko českého premiéra a zbytek opozičních klaunů pouze papouškuje to, co dostanou na A4...
výsledky jsou jejich zrcadlem a pokud někdo hibernuje, tak stačí málo: dnešní nasekané dluhy se budou splácet minimálně 30 let !
Další dluhy se začnou splácet za deset let, minimální doba dalších 30 let...
Má někdo pocit, že vláda koná pro dobro dnešních třicátníků, aby bylo na důchody ? A z čeho je budou vyplácet, když za dvacet měsíců zadlužili zemi víc, než všechny vlády dohromady doposud ?
Opravdu máte pocit, že všechno je t

roxin ( 5. září 2023 18:11 )

Ale to by řekl i kdyby rozčílený nebyl protože je pravda že Fialová ZNEUŽÍVÁ SVOU MOC!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa