Od října roku 2021 platí v Praze novela nařízení, která rozšířila omezení reklamy z památkové rezervace na mnohem větší část metropole. Ke stávajícímu nejpřísnějšímu omezení v historickém centru přibyla dvě pásma, první ve čtvrtích okolo rezervace a druhé sahající na jihu na Nové Dvory, na severu do Troji, na východě do Malešic a na západě do Motola. Ve všech pásmech platí zákaz reklamních plachet, jejichž provozovatelé úpravu napadli u antimonopolního úřadu.

Podle Zábranského jim dal úřad zapravdu. Nelíbí se mu nedostatečné zdůvodnění vymezení nejširší zóny a zákaz plachet je podle něj diskriminační, protože jiné typy reklamy zakázány nejsou. Podle Zábranského to sice je nepochopení původního záměru úpravy, kterým bylo naopak sjednotit povolovací procesy pro všechny typy venkovní reklamy, ale s ohledem na námitky město musí nařízení upravit.

Magistrát bude podle radního muset přehodnotit plošný zákaz a v nejširším pásmu omezení konkrétněji specifikovat. „O tom bude ještě určitě diskuze,“ uvedl. K otázce podle něj vznikne pracovní skupina se zástupci koaličních stran. Doplnil, že on osobně je pro úpravu stávajícího nařízení tak, aby vyhovovalo ÚOHS, a nikoliv pro rušení či zásadnější přehodnocení úpravy.