Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Diplomaté na Hradě: Prezident Pavel přijme české velvyslance a velvyslankyně

Autor: ČTK - 
29. srpna 2023
06:38

Prezident Petr Pavel dnes odpoledne na Pražském hradě přijme vedoucí zastupitelských úřadů ČR v zahraničí. Schůzka s prezidentem se koná při příležitosti každoroční porady českých velvyslanců a velvyslankyň, která začala v pondělí v Černínském paláci v Praze.

V pondělí poradu zahájili premiér Petr Fiala (ODS) a ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). Oba mluvili především o konfliktu na Ukrajině. Fiala uvedl, že nejvyšší bezpečnostní hrozbou pro Česko je ruská imperiální politika. Ostražitost ale podle něj je potřeba i před kroky Číny, která konflikt na Ukrajině sleduje i s ohledem na své vlastní mocenské ambice. On i Lipavský ubezpečili Ukrajinu, že Česko bude pokračovat ve vojenské i civilní pomoci.

S projevy k velvyslancům v pondělí vystoupili také ministryně obrany Jana Černochová (ODS), ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) a ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN).

Poradu českých velvyslanců v Černínském paláci v pondělí kromě zástupců české vlády navštívil také ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba. Reprezentant země napadené Ruskem měl čtvrthodinový projev k vedoucím zastupitelských úřadů, v němž mimo jiné hovořil o nutnosti dalších dodávek zbraní na Ukrajinu či vstupu země do Severoatlantické aliance (NATO). Bilaterální jednání měl před projevem s Lipavským.

Porada vedoucích zastupitelských úřadů v zahraničí potrvá do čtvrtka.

Video  Ukrajinský ministr Kuleba v Praze: Pomoci Čechů si ceníme  - ČTK
Video se připravuje ...

roxin ( 29. srpna 2023 11:25 )

roxin ( 29. srpna 2023 10:11 )

...a co když je to opačně, já úmyslně a ty z hlouposti???

roxin ( 29. srpna 2023 09:50 )

No, já si upravuji názvy a jména a ty zase przníš nicky, takže jsme na tom stejně.

roxin ( 29. srpna 2023 08:22 )

O čem jiném by mohla hovořit naše slepená a soudruh zelená guma než o Uá, je přece voják z povolání a rozumí tomu, tak o čem by jiném by měli jednat než o Uá a dodávkách zbraní a obzvlášť s velvyslanci. Uá je a vždy byla prioritou našich zákonodárců před NAŠIMI OBČANY, pro nás jsou úsporné balíčky pro Uá miliardy na zbraně!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa