Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Parta z české svatby opět spolu! Právník dostal exšéfa slovenské policie z basy: Nocoval před soudem?

Aktualizováno -
13. srpna 2023
11:36
Autor: Mii, ČTK - 
13. srpna 2023
09:25

Slovenská policie propustila bývalého policejního prezidenta Tibora Gašpara, kterého zadržela v pátek kvůli podezření z korupce. Informoval o tom jeho advokát Marek Para, kterému byl Gašpar před několika týdny na svatbě v Česku na zámku Mcely. Propuštění svého klienta si doslova vyseděl venku před soudem.

Propuštění dokazuje i fotka, kterou sdílel Para, je na ní vyfocen společně s  Gašparem a bývalým slovenským ministrem vnitra Robertem Kaliňákem, jenž se také účastnil honosné svatby v Česku. Jen „poslední do party“, expremiér Robert Fico (SMER) chybí.

Para si už v sobotu pro slovenská média stěžoval, že pro zadržení Gašpara údajně nebyl důvod. Že si to myslelo více lidí, chtěl nyní dokázat fotografiemi z policejní ústředny – nachází se před ní zapálené svíčky, zřejmě dokazující „bezpráví“, kterým si měl bývalý slovenský policejní prezident projít.

Je zde také lahev s pitnou vodou, na které je napsáno „na každou svini se vaří voda“. Para podle všeho strávil noc či její část s Kaliňákem před policií. O propuštění informoval zhruba ve 3 ráno. Ve hře totiž byla i vazba na Gašpara – návrh na její uvalení podal v sobotu vyšetřovatel. Bývalý policejní šéf ale nakonec bude stíhán na svobodě.

„Dnes okolo druhé ráno mě propustili ze zadržení. Jsem nesmírně rád, že jste křičeli se mnou, protože opět by jim toto prošlo, kdybychom se neozvali,“ poděkoval ráno Gašpar ve videu směřovaném svým příznivcům.

S Gašparem se táhne několik kauz

V čele slovenské policie stál Gašpar v době dřívějšího vládnutí Směru-SD. Na funkci policejního šéfa rezignoval v roce 2018 po tlaku části politiků a veřejnosti, která po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky požadovala na demonstracích jeho odchod z vedení policie.

Gašpar čelí stíhání i v jiné kauze, která souvisí s podezřením ze zneužívání policie. Naopak loni generální prokuratura zrušila Gašparovo obvinění ohledně možného zneužití policie například proti někdejšímu prezidentovi Andreji Kiskovi; v této kauze prokuratura zastavila stíhání také Fica, Kaliňáka a jednoho podnikatele.

cyklistka ( 13. srpna 2023 19:36 )

Přesně tak.

Lomikel ( 13. srpna 2023 13:50 )

on to není gay, on je to zoofil se specializací na kachny. Proto si nechala udělat ten kačeří pysk.

Lomikel ( 13. srpna 2023 13:45 )

Nejspíš své služby poskytovala zásadně potmě, nebo její klientela byli nevidomí.
Elektřina je drahá a šetřit se musí...

9876543 ( 13. srpna 2023 13:39 )

To sem nevěděla že nerudice se vyskytovala ve vykřičených domech.. co tam s tím kziftem asi dělala?

sorgedoktor ( 13. srpna 2023 13:30 )

Jak se podarilo do cele kausy zaplest odvazneho novinare Kuciaka.Obyvejny clovek tezko chape ze by ministrnesl zodpovednost za vrazdu na peri­feri­ispo­lecnos­ti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa