Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kauzu Vaňkové rozpoutal poradce od Lipavského, tvrdil Prokop z ANO. Ministerstvo se brání

Autor: ČTK - 
7. srpna 2023
16:22

Ministerstvo zahraničí se ohradilo proti nařčení pražského zastupitele Ondřeje Prokopa (ANO), že zaměstnanec úřadu Jiří Hoskovec stál za rozpoutáním kauzy kolem brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS). ČTK to dnes sdělil mluvčí resortu Daniel Drake. Po sociálních sítích koluje fotografie, kde si Vaňková se svým náměstkem Robertem Kerndlem (ODS) prohlíží bílý prášek na displeji mobilního telefonu.

Prokop ve videu na facebooku uvedl, že za twitterovým účtem, který fotografii sdílel, mimo jiné stojí bývalý šéf poradců pražského exprimátora Zdeňka Hřiba (Piráti) Hoskovec. „Říká se to v kuloárech, slyšel jsem to od celé řady lidí,“ uvedl Prokop.

„Ministerstvo zahraničí se ohrazuje proti nařčení pražského zastupitele Ondřeje Prokopa, že by zaměstnanec MZV Jiří Hoskovec měl stát za rozpoutáním mediální kauzy okolo brněnské primátorky,“ reagoval Drake. Hoskovec ve vyjádření pro ČTK uvedl, že jde o nesmysl. „Budu požadovat občansko-právní cestou omluvu,“ dodal. Hoskovec pracuje v kabinetu ministra Jana Lipavského (Piráti) jako poradce pro veřejné aspekty sankční politiky.

Vaňková před týdnem v televizi Nova připustila, že fotografie, na níž si prohlíží bílý prášek na displeji mobilního telefonu, může být pravá, původně ji označila za fotomontáž. Minulý týden také uvedla, že fotografii nepovažuje za důvod k rezignaci na funkci primátorky, ale pokud koaliční partneři dospějí k rozhodnutí, že by rezignovat měla, udělá to. Dnes o věci jedná Oblastní rada ODS Brno-město s Klubem zastupitelů Společně - ODS a TOP 09.

Video  Politolog o Vaňkové s práškem i záletném Koláříkovi. Jaký dopad kauzy budou mít?  - Pavlína Horáková, Lukáš Červeny
Video se připravuje ...

Mr MRD ( 8. srpna 2023 07:23 )

Piráti takových fotek mají fůru. Ví komu prodávali a co. Sdílení je jednou z priorit Pirátů a tentokrát je to fotka.

jajas ( 7. srpna 2023 19:10 )

Člověk se aspoň zase dozvěděl, jaké šílené funkce a vymyšlené posty pro ty politické nemakačenka jsou schopni vymyslet...prý "poradce pro veřejné aspekty sankční poli­tiky"­....bo­haje­ho kde to vzali?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa