Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čaputová na dovolené vytáhla „prvého frajera“ na kola. A nadchlo ji setkání v klášteře

Autor: simao - 
5. srpna 2023
18:47

Léto si i přes zachmuřené počasí užívá slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Zatímco její český protějšek osedlal v sobotu motorku, Čaputová i s „prvým frajerem“, svým přítelem Jurajem Rizmanem vyrazila na kola. A na instagramu přiblížila, jakou trasu pro vyjížďku zvolili.

„Část dovolené opět na dvou kolech. Mám za sebou krásné výlety do Malých Karpat, k řece Morava nebo do blízkého Rakouska. Například z Devínské Nové Vsi přes most k našim západním sousedům a zpět kompou z vesničky Angern. Hezká trasa, doporučuji,“ uvedla na instagramu slovenská prezidentka Čaputová.

A to v den, kdy její český protějšek vyrazil pro změnu - deštivému počasí navzdory - také na dvě kola, ale dvě kola motocyklu.

Nezapomenutelné setkání v klášteře

Čaputová však v rámci svého letního programu stihla mj. třeba i návštěvu kláštera řeholnic Kongregace služebnic Ducha Svatého v Nitře.

„Na jejich pozvání jsem mohla procítit atmosféru kláštera, ve kterém žijí a ze kterého nevycházejí. Přísná pravidla řehole dovolují pouze návštěvu papeže, prezidentky či prezidenta země, apoštolského nuncia a místního biskupa,“ poznamenala v pátek Čaputová na facebooku.

„Tyto ženy zasvětily svůj život Bohu, modlitbám a pracím za zdmi kláštera, ale vyzařoval z nich neuvěřitelný klid, síla a radost. Vyprávěly mi své životní příběhy a jejich cesty k zasvěcení. Jsem velmi vděčná za toto nezapomenutelné setkání, děkuji vám za pozvání, sestry!“ dodala slovenská prezidentka, která letos oznámila, že již nehodlá obhajovat své křeslo na bratislavském hradě.

Video  Zuzana Čaputová: Slovensko přijde o oblíbenou prezidentku.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

 

krapotkin ( 7. srpna 2023 18:34 )

Navzdory akce kohosi z ČT nemá přilbu. Prezidenti asi nemusí respektovat vůbec nic.

1Frantisek2 ( 7. srpna 2023 07:22 )

Je to učiněná krasavice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa