Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Pavel po omluvě vytáhl motorku do deště. „Helmu jsem nezapomněl,“ hlásí a vyzývá k nošení přileb

Autor: simao, ČTK - 
5. srpna 2023
12:01

Ani sobotní deštivé počasí nezastavilo prezidenta Petra Pavla, aby opět usedl na motorku. Poté, co hasil omluvou průšvih po jízdě bez helmy, tentokrát prezident vzorně hlásí, že helmu nezapomněl. Pavel navíc vyzval i ostatní motorkáře, aby přilby nosili.

Prezident Petr Pavel dnes na akci na podporu zraněných motorkářů v Kladrubech na Benešovsku vyzval motocyklisty, aby používali přilby i při jízdách na krátké vzdálenosti.

Zopakoval, že on sám je za nedávnou jízdu na motocyklu bez helmy připravený věnovat peníze na pomoc motorkářům, kteří cizí vinou skončili na vozíčku. Jakou částku na dnešní dobročinné akci Keep Respect věnoval, nechtěl upřesnit.

Hlavu státu jedoucí na motorce bez přilby natočil divák v obci Rtyně v Podkrkonoší. Záznam zveřejnila televize CNN Prima News.

Prezident Petr Pavel na motorce bez přilby. Prezident Petr Pavel na motorce bez přilby. | reprofoto CNN Prima News

Prezident se následně za přestupek omluvil na sociální síti. Uvedl, že na motorce jel pouze dohustit pneumatiky k nedaleké čerpací stanici.

„Vůbec jsem si neuvědomil, že bych si měl vzít přilbu i na ten kousek, že už nejsem v dětských letech,“ uvedl dnes Pavel na setkání Keep Respect.

Krátce po zveřejnění videa prezident oznámil, že na akci na pomoc zraněným motorkářům zaplatí na dobrovolném vstupném částku vyšší, než je horní hranice pokuty ve správním řízení udělované za tento přestupek.

Kolik peněz věnoval, dnes nechtěl Pavel uvést. Novinářům pouze řekl, že jako hlava státu sice má imunitu, přesto chce dát peníze na něco, v čem vidí i další účel. O akci řekl, že se jí účastnil už v minulých letech, hodlá se zúčastnit také dnešní „spanilé jízdy“.

Účastníky akce Keep Respect dnes Pavel vyzval, aby na cestách používali helmy, i když nejedou daleko. „Když pojedete někam na motorce, i na krátkou vzdálenost, vezměte si přilbu,“ řekl prezident účastníkům akce.

Video  Prezident Pavel na motorce: Vyrazil s motorkáři do Lán na podporu nedonošených dětí  - Instagram - Petr Pavel
Video se připravuje ...

dynaty ( 9. srpna 2023 05:17 )

druzí vydělali mnohem víc,proč je nezmiňuješ? podniky jsou na tom mnohem hůř než za kovidu, a že chce Babiš válku- kdes na tom byl?si zjisti kdo vydělává na válce a který stát ji nejvíc podporuje

jajas ( 7. srpna 2023 16:08 )

Myslím, že více rajcuje samotného PePu...

dynaty ( 7. srpna 2023 10:13 )

na ty největší zapomněls ?

jajas ( 6. srpna 2023 20:31 )

Mohl bych oponovat tím, že fan klub pětikolky nezůstává v tom hučení vůbec pozadu...

stekavka ( 6. srpna 2023 13:19 )

Běžte už s tím vaším omlouvačným debilem do někam.Neví jak na sebe upozorňovat a hlavně aby byl v kurzu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa