Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Milenka Piráta Koláříka promluvila. Manželka je načapala „v akci“, pak nabízel sex ve třech

Aktualizováno -
28. července 2023
15:31
Autor: vja, ČTK - 
28. července 2023
13:54

Policie prověřuje případ nyní již bývalého pirátského náměstka na ministerstvu vnitra Lukáše Koláříka. Ten se totiž stal v červnu součástí potyčky mezi svou manželkou a asistentkou, se kterou měl udržovat milostný poměr, přičemž svou podřízenou měl údajně v sebeobraně udeřit. Serveru Seznam Zprávy se podařilo získat písemnou výpověď Koláříkovy asistentky, která potyčku popsala ze svého úhlu pohledu.

Kolářík na ministerstvu vnitra skončil před několika týdny, tehdy to vysvětlil osobními důvody. Informoval o tom tehdy Deník N, který také uvedl, že je za odchodem potyčka, která se odehrála po jedné z akcí ministerstva vnitra a které se Kolářík účastnil.

„Má rezignace částečně souvisí s incidentem, při kterém došlo k fyzickému napadení mojí ženy a při jehož řešení jsem osobně selhal. Incident neproběhl na oficiální akci ministerstva vnitra a nejsou podána žádná trestní oznámení. Více to vzhledem k ochraně soukromí mých blízkých nebudu komentovat,“ napsal tehdy serveru Kolářík.

Policie začala provádět šetření

Podle Seznam Zpráv později vyšlo najevo, že šlo o potyčku mezi ním, jeho manželkou Janou a jeho asistentkou, se kterou měl milostný poměr.

„Na základě informací z veřejného prostoru začala pražská policie provádět šetření v této věci a zjišťovat veškeré okolnosti,“ napsal serveru Seznam Zprávy mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Popřela, že by manželku ohrožovala nožem

Podle Koláříka měla asistentka ohrožovat jeho ženu i jeho samotného nožem, což však zaměstnankyně ministerstva vnitra odmítá, byť fyzicky oba manžele napadnout měla.

Celý tento incident jsem nikdy neměla v úmyslu veřejně prezentovat nebo komentovat vzhledem k jeho citlivé osobní povaze, ale především kvůli domluvě mezi mnou a Lukášem Koláříkem, že se k události kvůli našim nejbližším nebudeme veřejně vyjadřovat. Své slovo však nedodržel,“ nechala se slyšet bývalá Koláříkova podřízená.

Velmi odlišné svědectví

Žena zpovídaná Seznam Zprávami zároveň odmítá, že by konflikt iniciovala či na někoho zaútočila ve spánku. „Není pravda, že jsem byla první, kdo někoho fyzicky napadl. Dále není pravda, že bych kohokoliv napadla ve spánku, a nedošlo ani k žádnému ohrožení, natož napadení kohokoliv nožem,“ uvedla ve svém svědectví.

K potyčce mělo dojít na hotelu Spiritka, jenž spadá pod ubytovací zařízení ministerstva vnitra, po konzumaci alkoholu na Pražském hradě spojené s vyhlášením hasiče roku.

Na pokoj odešel Kolářík se svou manželkou i asistentkou, se kterou měl mít již delší dobu v tajnosti intimní vztah. Poté, co se Koláříkova manželka odebrala ke spánku, měl se v obývacím pokoji pokusit o intimní styk se svou podřízenou. Koláříkova choť se však za moment navrátila do prostor obýváku, kde milenecký pár přistihla.

Nepříjemná situace nabývala na intenzitě poté, co Kolářík oběma ženám nabídl sex ve třech, což odmítly. „Hádka vygradovala i mezi mnou a ní, přičemž jsem od ní dostala pár facek,“ uvedla tehdejší náměstkova asistentka.

Do sporu se zanedlouho přidal manžel zaměstnankyně ministerstva vnitra, jehož podle všeho zavolala Jana Koláříková, přičemž hádka probíhala nejprve mezi asistentkou, jejím manželem a manželkou náměstka, jelikož Kolářík mezitím usnul a nebylo možné jej probudit.

„Po této informaci mě popadl vztek a snažila jsem se ji fyzicky napadnout, ale bránil ji můj manžel. V jedné chvíli se mi podařilo manželovi vysmeknout a napadla jsem ji několika ranami, než mě můj manžel stihl odtrhnout a ona se schovala v koupelně,“ přiznala Koláříkova asistentka, která svého jednání prý lituje.

Nůž, který byl nalezen na nočním stolku, prý po odchodu manžela použila pouze k otevření dveří koupelny. V tu chvíli alkoholem omámený Kolářík prý také spal. „Následovala další hádka, která opět vzbudila i Koláříka, který mě zezadu popadl a začal škrtit, přičemž jsem mu dala ránu do obličeje, po které následovala facka z jeho strany a já upadla na zem,“ uvedla ke konfrontaci.

Poté měl náměstek opět usnout, přičemž se jeho podřízená pokusila o odchod. Již měla zařízený odvoz, když Kolářík měl opět přijít k sobě a zaútočit na ni. „Začal mě zezadu tahat za vlasy a ve chvíli, kdy jsem se otočila, mě dvakrát udeřil pěstí do obličeje a já upadla na zem. Na zemi mě následně několikrát kopl se slovy, že se mnou skončil. Poté jsem z pokoje utekla,“ vylíčila závěr konfliktu.

Kolářík: Bylo to v sebeobraně

Koláříkova verze příběhu se z velké části neshoduje se svědectvím zaměstnankyně ministerstva vnitra, jelikož si údajně části večera vůbec nepamatuje. „Celé vyjádření Lukáše Koláříka je o to více nevěrohodné, jelikož s odstupem několika dní během telefonního hovoru s mým manželem vyšlo najevo, že si podstatnou část večera vůbec nepamatuje,“ uvedla.

K novému svědectví se krátce vyjádřil i Kolářík. „Nevím, o jaká závažná obvinění se jedná, pro mě je závažné neoprávněné vniknutí do pokoje, napadení mé manželky ze strany asistentky a její následné ohrožování bodnou zbraní,“ měl napsat Seznam Zprávám v SMS.

Mimo úder asistentky žádné další fyzické zapojení do konfliktu nepřiznává. „Mohu potvrdit, že v rámci sebeobrany došlo pouze k úderu, kterému předcházelo neoprávněné vniknutí do pokoje, ve kterém jsme spali, ozbrojené napadení mojí ženy a napadení mě,“ dodal.

Celá potyčka podle něj proběhla trochu jinak. Do pokoje, kde byl se svou manželkou, měli údajně vniknout jeho asistentka se svým manželem, který měl snahu řešit záležitosti, jež se měly odehrát o něco dříve. „Zmiňovaná napadla mou spící ženu a bila ji pěstmi i věcmi, které byly po ruce,“ uvedl politik.

Po hádce mělo dojít k odchodu manžela asistentky, přičemž prý následovalo ohrožování Koláříkovy manželky nožem ze strany asistentky. „V tu chvíli začala útočit znovu a manželka se schovala do koupelny. Do té se zmiňovaná dostala pomocí nože, kterým následně ohrožovala moji manželku, která volala o pomoc,“ vypověděl.

Po odmítnutí výzev k opuštění pokoje měl nakonec Kolářík podle svých slov svou podřízenou udeřit. „Došlo k dalšímu konfliktu, jenž přerostl v potyčku, kterou jsem již bohužel řešil razantněji,“ přiznal. Jana Koláříková prý měla uvažovat o podání trestního oznámení na asistentku, nakonec tak však neučinila, neboť zmíněná je matkou malého dítěte. Celou situací se tedy policie nezabývá.

Bartoš: Vážná obvinění a zklamání

Na Koláříka, který se hojně prezentoval jako ochránce žen, incident vrhl natolik špatné světlo, že nakonec musel na místo náměstka rezignovat. Asistentka prý na ministerstvu stále působí, ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) však předpokládá její odchod. „Předpokládám, že na ministerstvu skončí. Momentálně čerpá neplacené volno. Pokud tam není žádné trestní oznámení či škoda na majetku, tak to pro mě tímto končí,“ uvedl.

„Obvinění vznesená proti Lukáši Koláříkovi považujeme za vážná a jejich obsah je pro nás zklamáním. Od počátku jsme brali situaci velmi vážně a řešili jsme ji, jak jsem již dříve za vedení strany sdělil médiím i veřejnosti. Násilí v Pirátské straně netolerujeme, naopak dlouhodobě bojujeme za lepší postavení obětí. Lukáš Kolářík vyvodil odpovědnost, rezignoval na pozici náměstka ministra vnitra 4. července, pozastavil členství a s tím i působení ve vnitrostranických funkcích. Situaci znovu projedná republikové předsednictvo na nedělním jednání,“ uvedl v prohlášení vicepremiér a šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Video  Prostor X: Rozhovor s Vítem Rakušanem  - Videohub
Video se připravuje ...

Julie1 ( 2. srpna 2023 14:38 )

Kdo platí alkoholové pitky a hotelové služby rozkošatělé státní honoraci?

svetlana62 ( 1. srpna 2023 10:46 )

...ale houby...děvče se otřepe, nikde nezveřejňují její jméno, její foto...za měsíc nebude o ničem vědět...vzhledem ke svým kontaktům dostane slušnou "trafiku"...klidně bych se vsadila 🫤

bizon_pepa ( 31. července 2023 10:01 )

Blb. Chce souložit a usne.

jajas ( 30. července 2023 20:29 )

Takže Kolařík si "pozastavil členství u Pirátů".... trest jako blázen! A co s milenkou a jejím nožíkem? Ta bude stále "asistovat"?

st.rec ( 30. července 2023 19:38 )

Dej ženským nějakou moc a právo a co se stane?Zděšená Myrka je najednou nejchyt­řejší,­trpas­ka pekárie taky ví mnhem víc než kdejaký ind,Dr,doc a tyhle trapky nejsou s to sdílet jednoho ku*ráka co by je stejně výkonem ne*usp*okojil.Jak jedna z nich vypustila,na velikosti **-záleží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa