Za těžké ublížení na zdraví obviněným ve věku 34 a 32 let hrozí v případě odsouzení až deset let vězení, poslednímu ze zadrženého trojice pak kvůli drogám až pět let za mřížemi.

Policisté případ začali vyšetřovat ve čtvrtek kolem 05:00. „Spor mezi muži započal v jednom baru, kdy následovala nejprve slovní rozepře a následně fyzický útok na poškozeného. Tomu se podařilo před útočníky utéct do ulice Dlouhá, kde ho podezřelí doběhli a v napadení pokračovali, kdy jeden z nich při útoku použil i rozbitou skleněnou lahev. Poškozený vlivem toho utrpěl několik bodnořezných zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice a následnou hospitalizaci," popsala událost mluvčí.

Doplnila, že vzhledem k povaze činu případ převzali pražští kriminalisté z prvního oddělení. Jednoho z účastníků konfliktu vypátrali krátce po skutku, při vyšetřování ale zjistili, že se snažil útok odvrátit a napadení se nezúčastnil. Při prohlídce u něj však nalezli větší množství drog, proto si ho převzali jejich kolegové zabývající se pouliční a drogovou kriminalitou.

„Pro hlavní aktéry brutálního napadení si přišli kriminalisté společně s policisty ze zásahové jednotky do jejich místa bydliště krátce po poledni a oba cizince za užití donucovacích prostředků zadrželi," dodala mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Hádka, pobodání, drogy. Po sporu mužů v baru v Praze skončil jeden cizinec v nemocnici a 3 byli obviněni. Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií