Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vláda probere kybernetickou bezpečnost Česka. A novou definici zdravotní dokumentace

Autor: ČTK - 
19. července 2023
07:08

Novelu s pravidly pro elektronické vedení zdravotní dokumentace projedná dnes vláda. Kabinet má na programu i zprávu o stavu kybernetické bezpečnosti v Česku v minulém roce nebo desítku návrhů na schválení investičních pobídek. Národní sportovní agentura (NSA) předkládá vládě dokumentaci k programu Národní sportovní centra 2023 až 2033.

Ministerstvo zdravotnictví vysvětluje svou novelu zákona o zdravotních službách tím, že u zdravotnické dokumentace nyní chybí dostatečná definice. Předpisy počítají navíc především s její listinnou podobou. Předpis tak výslovně stanoví, že dokumentaci lze vést v listinné i elektronické podobě, které je možné také kombinovat.

Kabinet posoudí i to, zda vstoupí do řízení u Ústavního soudu, ve kterém 46 poslanců zastupovaných Radkem Vondráčkem (ANO) navrhuje zrušit několik pasáží v novelizovaném zákoně o podpoře sportu. Zákonodárcům vadí hlavně vznik Národního rozhodčího soudu pro sport pod NSA. Chtějí škrtnout také nové pravomoci agentury v boji proti dopingu.

Na programu jednání vlády jsou i smlouva mezi Českem a Slovenskem o státních hranicích nebo akční plán podpory sportu na příští rok. Ministři mají projednat také několik výročních zpráv o loňském roce, ty se týkají činnosti Státního zemědělského intervenčního fondu, stavu veřejné správy nebo činnosti Národní rady pro duševní zdraví.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa