Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Prezidentské léto na vodě: Pavel řádil v kajaku, Zeman prozradil, kdy se chystá na žlutý člun

Aktualizováno -
12. července 2023
16:50
Autor: dak - 
11. července 2023
05:00

Netradiční podívaná se o víkendu naskytla nadšeným kayakistům na mistrovství světa juniorů. Na divokou vodu si totiž překvapivě troufl i prezident Petr Pavel (61). Vodu plánuje v letním pařáku i jeho předchůdce Miloš Zeman (78), který na Vysočině vypluje v legendárním žlutém člunu. Nyní prozradil, kdy se na to chystá.

Závodníky i diváky v Roudnici nad Labem prezidentská návštěva zaskočila. Hlava státu se krátce po neoznámeném příjezdu rovnou nebojácně vydala do nespoutaného proudu řeky, a to rovnou s šestinásobným mistrem světa Tomášem Slovákem (43)!

„Absolvoval tak náročnou trať, na které v posledních dnech bojovali nejlepší mladí sjezdaři o mistrovské tituly,“ podotkla mluvčí Českého svazu kanoistů Anna Hrbáčková o Pavlově triumfu. Od šéfa svazu Stanislava Ježka pak dostal památeční číslo 100, které mu má zdolání náročné trati připomínat.

V rekordních letních teplotách plánuje vyplout i Pavlův předchůdce Zeman, potvrdil Blesku jeho mluvčí Jiří Ovčáček (44). V legendárním žlutém člunu se opět vydá na rybník v jeho rodné Vysočině.

Do Nového Veselí a na člun se pan prezident chystá v průběhu letních prázdnin. Přesný termín nevím,“ napsal Ovčáček.

"Plavba po rybníku mně chybí, právě proto na člun vyrazím v polovině srpna," upřesnil později Zeman pro ŽivotvČesku.cz.

Zeman se na svoji tradiční dovolenou těší už delší dobu. „I když mi nohy trochu neslouží, veslovat ještě umím,“ vtipkoval exprezident v květnu v CNN Prima News. Pavel byl na vodě v sobotu. Srovnejte, jak to vypadalo, když byl exprezident na rybníku ve stejný den, jen o devět let dříve…

Video  Prezident v divoké vodě. Petr Pavel na mistrovství světa v Roudnici  - ČSK/Kanoe.cz
Video se připravuje ...

Uživatel_5541614 ( 13. července 2023 01:36 )

Vlastizrádce? Na čem frčíš?

Uživatel_5541614 ( 13. července 2023 01:34 )

Opravdu? Mluvte za sebe

pernici3 ( 12. července 2023 21:31 )

Asi jste zapomněl, a to velmi brzy, na proruSSkého agenta a vlastizrádce Milouše Bechera, Vy přihlouplý omyle přírody.

Simot ( 12. července 2023 20:57 )

Už vidím příští prezidentské kandidáty - Dominik Hašek, jenž má o Rusku jasno, má figuru, je fotogenický, bez stařeckých skvrn a za ženy třeba Kristiina Makki, která má i finské kořeny, vysoká, štíhlá, má dítě, do schodů vyběhne jak lasice. Mezi sportovkyněmi je pohledných i vzdělaných habaděj. No a do počtu by byl ošoupaný snaživý pětašedesátiletý stařík Petr Pavel.

avina ( 12. července 2023 20:33 )

Rozdíl 17 let věku- to důchodce guma předvádí své křeče....Plavat bude .....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa