Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Petr Pavel před odjezdem na summit NATO: Prezident řádil v kajaku v peřejích

Video se připravuje ...
Autor: trm - 
9. července 2023
18:40

Netradiční posádku měli možnost potkat na kanále v Roudnici nad Labem na Litoměřicku účastníci a návštěvníci mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let ve sjezdu na divoké vodě. Deblkajak si vyzkoušel i prezident Petr Pavel. Zakončil tak náročný týden, během kterého mimo jiné soukromě vyrazil na karlovarský filmový festival s manželkou Evou, hned o den později přivítal na Pražském hradě ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Příští týden Pavel povede českou delegaci na summitu Severoatlantické aliance ve Vilniusu.

Závodníky i diváky v Roudnici zaskočil překvapivý host. Na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let přijel v sobotu prezident Petr Pavel. A hned si vyzkoušel i jízdu na deblkajaku společně s Tomášem Slovákem, šestinásobným mistrem světa a manažerem celého mistrovství světa. „Absolvoval tak náročnou trať, na které v posledních dnech bojovali nejlepší mladí sjezdaři o mistrovské tituly,“ řekla mluvčí Českého svazu kanoistů Anna Hrbáčková. Od šéfa svazu Stanislava Ježka pak prezident dostal památeční číslo 100, které mu má zdolání náročné trati připomínat.

Fotku z peřejí sdílel i prezident na svých sociálních sítích. „Horké víkendové teploty přímo lákaly k vodě, a tak jsem se vyrazil podívat do Roudnice na světový šampionát juniorů ve sjezdu na divoké vodě. Sám jsem si dokonce jízdu v roudnickém kanálu vyzkoušel s šestinásobným mistrem světa Tomášem Slovákem,“ napsal prezident.

Pavla čeká příští týden summit NATO ve Vilniusu, kam ho doprovodí ministryně obrany Jana Černochová a ministr zahraničí Jan Lipavský. Summit bude jednat o dlouhodobé podpoře Ukrajiny, která už skoro rok a půl čelí bezprecedentní ruské agresi. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s Pavlem jednal ve čtvrtek během návštěvy Prahy.

Video  Zelenskyj na tiskovce s Pavlem: Češi, přijel jsem vám poděkovat!  - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Eva HÁDĚ ( 11. července 2023 14:13 )

Eva HÁDĚ ( 11. července 2023 13:58 )

Eva HÁDĚ ( 11. července 2023 13:50 )

Uživatel_5614978 ( 10. července 2023 20:49 )

A ty patříš do jaké primitivní kategorie

janapu ( 10. července 2023 19:27 )

A víte, že opravdu "va".... Ano ryba smrdí od hlavy, včera, dnes a zítra.
Je mi úplně u koudele, jestli jde o "Petra či Pavla"... a fakt nechytejte za slovo.
Tahle země je nejen zkorumpovaná, ale aj nemocná. A na rovinu, ve světě ztratila kredit. A jedinej titul, možná pozlacenej, si zaslou­žíme­...u­žiteč­nej idiot, asi tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa